Formule 1

“Als Toto Wolff mij morgen belt en vraagt of ik klaar ben om in de Mercedes te rijden, is mijn antwoord..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juli 2019 17:52 • Print artikel

George Russell debuteert dit jaar in de Formule 1 voor Williams en de jonge Brit heeft een auto tot zijn beschikking waarmee hij achter aan het veld bungelt. Toch verslaat de coureur keer op keer zijn hoog aangeschreven teamgenoot Robert Kubica. Russell steekt zijn ambitie dan ook niet onder stoelen of banken.

George Russell


“Als Toto Wolff mij morgen belt en vraagt of ik klaar ben om in de Mercedes te rijden, is mijn antwoord absoluut ja", aldus Russell tegen het Russische PA. "Ik ga er niet vanuit dat Valtteri slechte races gaat rijden. Ik moet het zelf laten zien. Als dat niet genoeg is, dan houd ik mijn handen omhoog en zeg dat ik het werk niet geleverd heb. Ik zit op de toppen van mijn kunnen. Op dit moment ben ik 100 procent toegewijd aan Williams, maar als Mercedes mij belt, ben ik er klaar voor."

Het is een behoorlijk zelfvertrouwen dat de 21-jarige coureur al uitstraalt, die pas zijn eerste jaar in de Formule 1 rijdt. "Ik hou er niet van om na te denken over een kans", vervolgt de Brit. "Mercedes heeft me hoge doelen gegeven. Elke keer heb ik ze gehaald en hebben ze mij er voor beloond. Ik heb het vertrouwen dat als ik op het juiste niveau presteer, er geen reden is waarom ik de kans niet ga krijgen. Je hoeft alleen maar naar Max Verstappen en Charles Leclerc te kijken met wat zij gedaan hebben bij Red Bull en Ferrari. Je kunt discussiëren over ervaring zoveel als je wilt, maar soms heb je dat helemaal niet nodig."

De coureur die een relatie heeft met de zus van Nyck de Vries heeft gemerkt hoeveel er in de F1 van je gevraagd wordt, niet alleen sportief. Er zijn ook continu marketing, media en sponsorschap activiteiten. Het heeft de ogen van Russell geopend. "Als je kijkt naar de top CEO’s, hun agenda’s liggen tot op de minuut vast en dat is ook hoe je naar een Formule 1-coureur moet kijken", zegt de Williams-coureur. "Ik was niet voorbereid op die intensiteit van een Grand Prix-weekend. Je hebt geen minuut om adem te halen. Ik vergat op een dag om het team te vertellen op welk moment ik mijn lunch wilde. Ik rondde mijn mediaverplichtingen af, maar had niets voorbereid om te eten. Dus nam ik curry met de jongens. Het was onnodige stress."

"Zelfs op de grid worden we vlak voor dat we in actie komen geïnterviewd. Kun je je voorstellen dat Rafael Nadal of Roger Federer tien minuten voor de start op het center court gevraagd wordt hoe ze zich voelen? Je bent meer dan alleen een coureur, je vertegenwoordigt een merk. Als je gevraagd wordt hoe mijn ideale weekend eruit ziet, dan zou ik hier een uur van te voren aankomen, in de auto springen, gaan racen en dan naar huis gaan, op de bak zitten en een glas champagne drinken. Maar ik begrijp dat de F1 zo niet zou overleven. Ik erken dat al vanaf jonge leeftijd en dat is waarom ik op alle gebieden probeer te excelleren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS