Formule 1

Alonso onder de indruk van de 2021 prototypes: "Als ze een studie hebben gedaan, als ze alles hebben... "

Uitgegeven door Peter Vader • 23 september 2018 14:21 • Print artikel

Hoewel Fernando Alonso aan het eind van dit seizoen vertrekt uit de F1, heeft de Spanjaard de deur opengelaten voor een terugkeer en kan hij nog worden verleid door het ontwerp van de 2021 auto's. Alonso kondigde eerder dit jaar aan dat hij aan het einde van dit seizoen de Formule 1 zou verlaten. Hij verklaarde echter wel dat als McLaren aan hem de juiste auto zou geven en zij hun prestaties in de Formule 1 zouden verbeteren, hij op een dag zou kunnen terugkeren.

Concept Formule 1 auto 2021

En het lijkt erop dat er een glimp van belangstelling bij de Spanjaard is voor de toekomst van de sport, nadat hij commentaar had geleverd op de mogelijke 2021 ontwerpen. Vorige week onthulde F1-baas Ross Brawn drie concepten voor de toekomst van F1 en Alonso vindt dat ze er best goed uitzien.

"Als ze een studie hebben gedaan, als ze alles hebben gecontroleerd en ze weten zeker dat het in de toekomst beter zal gaan, dan is dit de manier om er voor te gaan", zei hij. "De auto's zien er esthetisch anders uit. Meer zoals een Formule Renault of een IndyCar en ze lijken elkaar een beetje dichterbij te volgen. Het is goed om ideeŽn die al werken te kopiŽren."

Zoals velen hoopt de dubbele wereldkampioen dat de auto's van de toekomst het inhalen zullen aanmoedigen. Hij voegde eraan toe: "Het was een beetje het karakter van de Formule 1, het was altijd moeilijk om auto's te volgen en passeren. Ik denk niet dat het moeilijker is geweest dan in 2004 of in 2005 en dat soort van jaren. Het was waarschijnlijk een beetje eenvoudiger van 2010 tot 2016 om in te halen. Maar toen we vorig jaar de brede vleugels introduceerden en de brede banden hun intrede maakten, werd het allemaal een beetje moeilijker."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS