Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Wisselvallig weekend met podium en DNF voor Henry Zumbrink op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Nathalie Voorn • 12 oktober 2016 16:18 • Print artikel

Afgelopen weekend streek het Supercar Challenge veld neer op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps in België. Hoewel het circuit als favoriet op het lijstje van Henry Zumbrink staat, bracht het weekend maar deels succes voor de snelle rijder. Ondanks de nodige perikelen tijdens het weekend, wist hij toch een tweede positie te behalen tijdens de eerste race op zaterdag. Hiermee staat hij nog steeds op de tweede plaats in het kampioenschap, welke Zumbrink hoopt te verzilveren tijdens de Finaleraces in Assen over twee weken.

Podium Henry Zumbrink

Vrije trainingen en Kwalificatie
Het weekend startte op vrijdag met twee vrije trainingen, maar bracht geen optimale start. De wagen had problemen aan de voorzijde: op hoge snelheid (280 km/u) raakte de bodem van de auto de grond. Hierdoor raken de banden het asfalt niet meer en de wagen slecht of nauwelijks stuurt.

De kwalificatie op zaterdag werd op een opdrogende baan gereden, waardoor Zumbrink deze op regenbanden verreed. Het probleem van vrijdag bleek nog te bestaan, maar de snelle rijder reed toch de derde tijd, wat toch positief was voor de rest van het weekend.

Henry Zumbrink Spa-Francorchamps

Race één:
De eerste race werd verreden op zaterdag. Met zijn derde starttijd, wist Henry de eerste bocht op deze positie door te komen. Tijdens het eerste deel van de race ging hij een mooi gevecht met de rijder op de tweede positie en lag tot aan de verplichte pitstop op de tweede positie. Na de pitstop nam hij de leiding in de race over, waarna er iets afbrak aan de snelle wagen. De auto had vooraan schade, waardoor Zumbrink voorzichtiger moest gaan rijden. Hij kon echter wel de tweede positie verdedigen en de race op deze positie te eindigen.

Race twee:
Op zondag werd de tweede race verreden op het nostalgische circuit in de Ardennen. Het team dacht de problemen aan de wagen te hebben verholpen, maar dit bleek tijdens de race toch weer de kop op te steken. Na twee ronden raakte de bodem van de wagen weer het asfalt en de wagen raakte uit balans. Deze was dan ook niet meer veilig en goed te besturen. Bovenop dit probleem kreeg Henry ook nog een lekke band, waardoor hij met zijn team besloot de race te staken. Het was niet veilig de race uit te rijden met zulke problemen aan de wagen, op een circuit waar regelmatig 250-280 km/u gereden wordt.

“Al met al was het een pechweekend, we hadden veel problemen met de wagen, maar ondanks alles heb ik toch het podium gehaald tijdens de eerste race op zaterdag", vertelde Zumbrink over zijn raceweekend op Spa-Francorchamps: Dit biedt veel perspectief voor de Finaleraces op Assen over twee weken. Ik sta tweede in het kampioenschap en wil dit in Assen behouden. Al met al zou dit een mooi resultaat zijn voor een afwisselend seizoen, dus duimen maar!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl, Volvo Cars Nederland, Bouwbedrijf Drost, WAECO, Washtec, van Ravenswaaij Rhenen, vader Hans Zumbrink, Giel van Os, Team Day-V-Tec en Tjerk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS