Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Henry Zumbrink toont strijdlust en start seizoen met zege en twee podiums: "Lekker gevoel"

Uitgegeven door Nathalie Voorn • 20 april 2016 09:17 • Print artikel

Amerongen – Afgelopen weekend was de seizoen opener van de Supercar Challenge tijdens het New Race Festival op het Circuit Zolder in België. De Supercar Challenge heeft dit jaar wat wijzigingen in de formule: alle auto’s rijden in één grote groep bij elkaar, van Clio tot de snelle Volvo van Henry Zumbrink. Ook Zumbrink kwam in nieuwe stijl uit: de Volvo styling is aangepast van het vertrouwde blauw naar een grijs/wit/blauwe kleurstelling. Het eerste raceweekend verliep naar wens met een tweede plaats in de eerste race én de overwinning op zondag: een veelbelovende start van het nieuwe seizoen!

Henry Zumbrink winst en twee keer podium

Vrije trainingen en Kwalificatie
Donderdag was de testdag op Zolder. Alle wagens konden zich hiermee voorbereiden op het komende raceweekend en uiteraard de eerste officiële meters maken van het nieuwe seizoen. De dag verliep zonder problemen voor Zumbrink op een droge baan.

Na een motorstille vrijdag, stond er zaterdag een druk programma gepland. Zowel de twee vrije trainingen, als de kwalificatie en eerste race stonden op het programma. Doordat de wagen op donderdag al goed aanvoelde, heeft de snelle Volvo weinig gereden, de testronden verliepen goed.

De kwalificatie van 20 minuten was druk. De eerste run verliep voor Zumbrink perfect en hij bleef op de eerste positie staan. Totdat opponenten Indy en Milan Dontje in hun LMP3 op het laatste de snelste tijd noteerden, wat verwacht werd met hun snelle racebolide. Hierdoor moest Henry genoegen nemen met de tweede startpositie voor beide races.

Race één:
Na een drukke (race-)dag was het zaterdag einde middag tijd voor de eerste race van het weekend en het seizoen 2016 voor Henry Zumbrink en zijn collega coureurs. In de zestig minuten durende race startte de rijder uit Amerongen vanaf de tweede positie en wist een mooi gevecht achter de gebroeders Dontje te houden. Helaas kon hij uiteindelijk de snellere LPM3 wagen niet bij houden, maar reed vlekkeloos naar de tweede positie, het hoogst haalbare voor deze race.

Race twee:
Op zondag was het tijd voor de tweede race van het weekend. Met wederom de start vanaf de tweede positie, vergaloppeerde Henry zich in de eerste bocht: hij maakt een foutje, gleed weg over het zand in de bocht en spinde. Gelukkig kon hij zijn snelle Volvo aan de praat houden, maar moest wachten tot het volledige veld gepasseerd was en achteraan een inhaalrace gaan starten. Met de denkbeeldige tanden in het stuur begon hij zijn race naar voren, letterlijk. Per ronde wist de snelle rijder één of twee auto’s in te halen. Mede door de problemen bij de gebroeders Dontje met hun wagen én de gevonden snelheid, kon hij het hele veld inhalen en naar de overwinning sturen.

Hans en Henry Zumbrink

Zumbrink over zijn seizoenopener in Zolder: “Afgelopen weekend heb ik verrassend goed afgesloten en ik ben met een lekker gevoel naar huis gegaan. We wisten dat de wagen van de Dontjes sneller zou zijn dan onze Volvo, waardoor we dit seizoen veel te doen hebben. Met een tweede startpositie voor beide races én de tweede plaats voor de eerste race was ik al zeer tevreden. Toen ik zondag een foutje maakte en achteraan kon beginnen, had ik zeer veel strijdlust, maar dacht ik niet de overwinning te kunnen binnenhalen. Met een geweldige inhaalslag en een beetje geluk toch als eerste over de streep, dat was echt super. Nu op naar Oschersleben over vierenhalve week, ik heb er weer zin in!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl, Volvo Cars Nederland, Bouwbedrijf Drost, Handelsonderneming Egberink, Washtec, van Ravenswaaij Rhenen, vader Hans Zumbrink, Giel van Os, Tjerk en Team Day-V-Tec.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS