Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Henry Zumbrink sluit seizoen 2016 in Assen goed af als vice-kampioen bij Supercar Challenge

Uitgegeven door Nathalie Voorn • 26 oktober 2016 13:04 • Print artikel

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor het Finaleweekend van seizoen 2016 voor de Supercar Challenge. Het TT Circuit van Assen was het toneel van de strijd om het kampioenschap, die voor Henry Zumbrink nog open lag. Ondanks de soms slechte weersomstandigheden, moest hij zijn races goed eindigen om tweede te worden in het kampioenschap. Hij wist dit dan ook met een derde en eerste positie tijdens beide races te verzekeren. Een uiteindelijk mooie afsluiting van een seizoen met de nodige pech voor de rijder uit Amerongen.

Henry Zumbrink wint Assen

Vrije trainingen en Kwalificatie
Het team kwam op donderdag in de regen aan op het circuit van Assen voor de opbouw van het Finaleweekend. Op vrijdag was het testdag, waar de baan half droog/half nat was door de vele regen en Zumbrink heeft deze dag niet veel gereden. Wel heeft hij, samen met zijn team, het probleem van het vorige raceweekend aan de voorkant van de wagen opgelost, waardoor er goede hoop was voor het aanstaande raceweekend.

De kwalificatie op zaterdag werd wederom op een opdrogende baan gereden, maar Henry besloot toch op slicks van start te gaan. Het eerste deel van de kwalificatie verliep niet vlekkeloos, maar het tweede deel ging veel beter. Uiteindelijk wist de snelle rijder een derde tijd neer te zetten, waarmee hij een derde startpositie in de races wist te verzekeren.

Race één:
De eerste race werd verreden op zaterdag, wat in de ogen van Zumbrink uitliep op een teleurstelling. Rond de helft van de race bleek de dynamo niet te werken, waardoor de accu niet werd opgeladen. Essentieel voor de snelle Volvo waarvan de bediening volledig elektronisch is. Henry kon niet meer schakelen en moest in de derde versnelling het circuit rondrijden. Gelukkig had hij de eerste helft veel voorsprong kunnen opbouwen vanuit zijn derde positie en wist deze dan ook vast te houden tot aan de finish. Met deze podiumplaats wist hij zijn tweede plek in het kampioenschap vast te houden.

Henry Zumbrink

Race twee:
Op zondag werd de hoofdrace verreden op het bijzondere TT Circuit van Assen. Op de finalerace waren veel bezoekers afgekomen, ook bij Zumbrink met veel klanten van de dealer en uiteraard sponsoren van de rijder en zijn team. Bij aankomst op het circuit regende het zo hard, dat het team zich voorbereidde op een regenrace, maar uiteindelijk brak ineens de zon door en bleek het een stralende, maar koude dag te worden. Ook deze race bracht problemen voor Henry: na twee ronden viel de elektronica uit en moest de snelle Volvo aan de kant geparkeerd worden. Maar waar een wil is, is een weg: na de wagen twee keer te hebben gereset, wist Zumbrink de Volvo toch weer aan de praat te krijgen. Door de gemiddelde snelheid tijdens de rest van de race hoog te houden en een snelle pitstop (en een beetje geluk door pech bij anderen), wist hij zijn wagen naar de eerste positie te rijden en te finishen. Hiermee wist hij zijn tweede plek in het kampioenschap dan ook definitief zeker te stellen.

Zumbrink over het Finaleweekend op Assen: “Ik heb dit seizoen veel pech gehad, ook afgelopen weekend hadden we de nodige problemen met de racewagen. Uiteindelijk bleken meerdere rijders pech te hebben, waardoor ik toch een derde en eerste plaats wist te scoren in de races. Heel zuur voor hun, maar ik heb het hele seizoen zoveel pech gehad, dat ik ook wel een mazzeltje verdien!”

Henry vervolgt: “Ondanks de vele pech tijdens dit seizoen, hebben we het kampioenschap weten af te sluiten met een tweede plaats. Dit is echt een mooi en toch nog onverwacht resultaat! Ik wil dan ook iedereen bedanken die het voor mij mogelijk maakt deel te nemen aan de Supercar Challenge. Uiteraard al mijn sponsoren, maar zeker ook het team van Day-V-Tec die mij tijdens de races ondersteunt, mijn vader Hans Zumbrink en Giel van Os die een grote rol spelen! Het blijft bijzonder dat ik kan racen in de Supercar Challenge die het mogelijk maakt met dergelijke snelle wagens te racen op de mooiste circuits van Europa!”

Henry Zumbrink wordt dit jaar gesteund door: Volvo Reede Amerongen, Shell Reede Amerongen, Uem Autoschade, Alres Products, Explora Ede, Okker reclame, Otto de Gooijer Automobielen, Aegir Marine, VIP Fulfilment, Cabrio.nl, Volvo Cars Nederland, Bouwbedrijf Drost, WAECO, Washtec, van Ravenswaaij Rhenen, vader Hans Zumbrink, Giel van Os, Team Day-V-Tec en Tjerk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS