DTM

WRT wil vooral met jonge coureurs de DTM in: "Om daarna geselecteerd te worden door BMW, Aston Martin of Audi"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 februari 2019 13:56 • Print artikel

Het Belgische WRT debuteert dit jaar als klantenteam van Audi in de DTM. Toch heeft het team van Vincent Vosse haar coureurs voor het seizoen 2019 nog niet bekend gemaakt. Het plan is, zo zegt de teambaas, om vooral jonge coureurs aan te trekken die de ladder van de autosport willen beklimmen.

Vincent Vosse WRT Audi

“Het was altijd het idee om wat jonge coureurs in dienst te nemen. Een beetje een juniorteam, maar niet zodanig dat het een officieel junior team is”, zei Vosse tegen het Amerikaanse Sportscar365. “Het doel van sommige coureurs die bij ons GT-team kwamen was, laten we zeggen, om Rene Rast te vervangen toen hij in ons GT-programma zat. Hetzelfde geldt voor de DTM-coureur. Om erbij te zitten, te laten zien waartoe ze in staat zijn. Om gekozen te worden door BMW, Aston Martin of Audi, vooral Audi, zodra ze een coureur vervangen.”

De teambaas zei wel dat er inmiddels een van de twee stoeltjes bezet is, waarbij hij aangeeft dat het mogelijk is dat coureurs worden ingezet die eerder niet in de Audi GT3-auto’s van het team gereden hebben. “Ik ga niet zeggen dat het niet het geval is, maar mijn doel was altijd om iemand uit de Formule 3 of Formule 2 te nemen”, vertelde de teambaas. “Coureurs die geloven dat zij niet de mogelijkheid hebben om verder te gaan op dat pad van racen met formuleauto's. In de DTM met ons, kan een optie zijn om te diversifiëren en een andere weg in te slaan. Bijvoorbeeld, Ocon bracht een jaar door in de DTM of Wehrlein, die zelfs kampioen werd. Het betekent dat je de F3, DTM, F1 kunt doen of F3, F2 en F1, maar je kunt ook 20 jaar in de DTM zitten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS