DTM

Vuurzee bij DTM launch voor alle DTM / F1 fans + FOTO’S en VIDEO

Uitgegeven door Vincent van Diemen • 15 april 2007 19:10 • Print artikel

DTM-presentatie in Düsseldorf breekt bezoekersrecord!

Zondag presenteerde het Deutsche Tourenwagen Masters zich in Düsseldorf. Vorige edities van het evenement waren al succesvol, maar dit keer kwam een recordaantal bezoekers naar de Königsallee. Volgens de politie waren zo'n 180.000 bezoekers naar Düsseldorf gekomen om de presentatie van de meest populaire tourwagenklasse te aanschouwen. RaceXpress.com fotograaf Johann van de Kerkhof was getuige van het spectaculaire optreden van de DTM-coureurs, waarbij vooral Bruno Spengler voor het nodige vuurwerk zorgde!

Klik hier voor meer foto's van vuurzee Spengler

Met diverse activiteiten werden de racefans lekker gemaakt voor het komende seizoen dat volgende week van start gaat op de Hockenheimring. Het 'circuit' op de Königsallee was verlengd waardoor al het publiek genoeg ruimte had om de DTM-wagens van Mercedes-Benz en Audi in actie te zien. Er waren pitstop competities, interviews en handtekeningen sessies met de DTM-coureurs. "De start van het DTM-seizoen kan gewoon niet beter dan dit. Super lekker weer en duizenden enthousiaste fans zorgen er voor dat ik alleen nog maar meer uit kijk naar de eerste race op Hockenheim", aldus Mattias Ekström die net als zijn collega-coureurs erg genoot.

Mika Häkkinen was verrast door de vele fans: "Als je 35.000 mensen in de paddock ziet lopen op Hockenheim is dat al erg speciaal, maar dit hier in Düsseldorf overtreft al mijn verwachtingen in de positieve zin!"

Klik hier voor meer foto's

Bruno Spengler zorgde voor extra spektakel, hoewel dit onbedoeld was, vatte zijn Mercedes-Benz CLK-DTM uit 2002 vlam. De remmen raakten oververhit, waardoor de wagen binnen no-time vlam vatte, de brandweer was er redelijk snel bij en niemand raakte gewond. Na een korte onderbreking ging het programma weer verder.


Naast de DTM-wagens kwamen ook enkele wagens van de Formula 3 Euro Series, Formule BMW Duitsland, ADAC Volkswagen Polo Cup, SEAT Leon Supercopa en de Porsche Carrera Cup in actie. Tevens werd nog live muziek verzorgt door de Britse band All Saints. Een overweldigende presentatie op de ´Kö´ wat veel moois belooft voor het 2007 DTM seizoen.

Klik hier voor alle FOTO'S van de VUURZEE en de heetste DTM BABES

Klik hier voor het laatste racing nieuws

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS