DTM

Volledig TIJDSCHEMA DTM-weekend TT Circuit Assen: veel Nederlanders in actie

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 september 2021 10:32 • Print artikel

Op het TT CIrcuit Assen waar dit weekend de DTM en DTM-Tropy races worden verreden, staat het bol van de actie. Naast sterren als Liam Lawson, Alex Albon, Timo Glock en andere DTM-azen komen ook onder andere de SuperCar Challenge, Mazda MX-5 cup en de Porsche Carrera Cup Benelux in actie met tal van Nederlandse en Belgische coureurs achter het stuur.

DTM Assen 2021


Het programma begint al vroeg in de ochtend met op vrijdag de trainingen en al een aantal kwalificaties. Op zaterdagochtend het vervolg van de kwalificaties voor de diverse klassen terwijl in de middag de eerste races worden verreden. Zondag wordt afgesloten met een mooi programma met tal van races. Bekijk onderstaand schema voor het volledige programma.

Tijdschema DTM TT-circuit Assen:
Vrijdag, 17.09.2021
07:30 - 07:50 20 min. AvD track test
08:00 - 08:20 20 min. Mazda-MX5-Cup free practice 1
08:30 - 09:00 30 min. Supercar Challenge free practice 1
09:10 - 09:55 45 min. BMW M2 Cup free practice
10:05 - 10:45 40 min. DTM Trophy free practice 1
10:55 - 11:35 40 min. Porsche Carrera Cup Benelux free practice 1
11:45 - 12:05 20 min. DTM Classic TWL free practice
12:15 - 13:00 45 min. DTM free practice 1
13:10 - 13:30 20 min. Mazda-MX5-Cup free practice 2
13:40 - 14:10 30 min. Supercar Challenge free practice 2
14:30 - 15:00 30 min. DTM press conference
14:20 - 15:00 40 min. DTM Trophy free practice 2
15:15 - 16:00 45 min. DTM free practice 2
16:10 - 16:50 40 min. Porsche Carrera Cup Benelux free practice 2
17:00 - 17:35 35 min. BMW M2 Cup qualifying for race 1 & 2
17:45 - 18:25 40 min. Supercar Challenge qualifying
18:35 - 18:55 20 min. Mazda-MX5-Cup qualifying

Zaterdag, 18.09.2021
08:10 - 08:30 20 min. DTM Classic TWL qualifying
08:40 - 09:15 35 min. Porsche Carrera Cup Benelux qualifying
09:25 - 09:55 30 min. Mazda-MX5-Cup race 1
10:15 - 10:35 20 min. DTM qualifying for race 1
10:35 - 10:55 20 min. DTM mixed zone top 3 drivers
10:50 - 11:10 20 min. DTM Trophy qualifying for race 1
11:25 - 11:55 + 1 lap 30 min. + 1 lap BMW M2 Cup race 1
12:10 - 12:40 30 min. Taxi Rides event programme
12:10 - 12:40 30 min Pitwalk event programme
12:50 - 12:55 05 min. DTM information lap
13:00 - 13:15 15 min. DTM start grid presentation
13:15 DTM 15 minute signal
13:27 DTM 3 minute signal
13:30 DTM green light, start formation lap
13:33 DTM start race 1
14:28 + 1 lap 55 min. + 1 lap DTM finish
approx. 14:40 DTM podium ceremony
15:00 - 16:00 DTM press conference & mixed zone
15:10 DTM Trophy green light, start formation lap
15:13 - 15:43 + 1 lap 30 min. + 1 lap DTM Trophy race 1
16:10 - 16:40 30 min. Porsche Carrera Cup Benelux race 1
17:00 - 17:30 30 min. DTM Classic TWL race 1
17:50 - 18:50 60 min. Supercar Challenge race 1

Zondag, 19.09.2021
08:00 - 08:55 55 min. Taxi Rides event programme
09:10 - 09:40 30 min. Mazda-MX5-Cup race 2
10:00 - 10:20 20 min. DTM qualifying for race 2
10:20 - 10:40 20 min. DTM mixed zone top 3 drivers
10:35 - 10:55 20 min. DTM Trophy qualifying for race 2
11:15 - 11:45 + 1 lap 30 min. + 1 lap BMW M2 Cup race 2
12:00 - 12:40 40 min. Taxi Rides event programme
12:05 - 12:40 35 min Pitwalk event programme
12:50 - 12:55 05 min. DTM information lap
13:00 - 13:15 15 min. DTM start grid presentation
13:15 DTM 15 minute signal
13:27 DTM 3 minute signal
13:30 DTM green light, start formation lap
13:33 DTM start race 2
14:28 + 1 lap 55 min. + 1 lap DTM finish
approx. 14:40 DTM podium ceremony
15:00 - 16:00 DTM press conference & mixed zone
15:10 DTM Trophy green light, start formation lap
15:13 - 15:43 + 1 lap 30 min. + 1 lap DTM Trophy race 2
16:10 - 16:40 30 min. Porsche Carrera Cup Benelux race 2
17:00 - 17:30 30 min. DTM Classic TWL race 2
17:50 - 18:50 60 min. Supercar Challenge race 2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS