DTM

STATEMENT Circuit Zolder rond wegwerkzaamheden bij afgesloten op/afrit tijdens DTM-weekend

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 maart 2019 09:21 • Print artikel

Heusden-Zolder - Er is vorige week even onrust ontstaan aangaande de wegenwerken op de snelweg en de invloed hiervan tijdens het DTM-weekend op Circuit Zolder, wat met 70.000 verwachte bezoekers niet had gerekend op een afgesloten op/afrit. Met de super snelle inzet van onze Burgemeester is dit bijgestuurd en uitgeklaard.

Zolder DTM


De fase 1 zoals ze nu is zal in deze opstelling blijven voor het verkeer richting Nederland/Aken, in de richting Lummen zal het nieuwe deel van de snelweg worden opengesteld met twee versmalde rijstroken dmv gele wegmarkering en bakens. Na het DTM weekend zal de rijweg richting Nederland worden afgesloten en zullen de New Jersey-blokken verhuist worden op de gele lijnen van het deel richting Lummen en krijg je het spiegelbeeld van de huidige situatie.

Concreet: alle op en afritten zullen tijdens DTM open zijn! Er zullen in beide richtingen 2 rijstroken zijn met een snelheidsbeperking tot 70km/u vermits de versmalling. Iets wat mogelijk een voordeel oplevert ifv de vlotheid op de aansluitingen van de afrit en een extra veiligheid bij file ifv de verlaagde snelheid.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS