DTM

Slecht nieuws voor Robin Frijns; Audi denkt dat de nieuwe DTM-regels in haar nadeel zijn

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2018 13:27 • Print artikel

Volgens Audi zijn de nieuwe aerodynamische regels van de DTM, in hun nadeel. Het Duitse automerk pakte afgelopen jaar zowel de rijders-, team- als fabrikantentitel. De dominantie werd gevoed doordat het prestatiegewicht werd weggenomen. Het wegnemen van het prestatiegewicht zorgde er wel voor dat de fabrikanten Audi, BMW en Mercedes besloten om te werken aan de technische regels voor 2018.

Audi

“De nieuwe regels zijn helemaal geen voordeel voor ons”, legt Audi-motorsportdirecteur Dieter Gass aan het Engelse Autosport uit. “Je kunt zeggen dat het een nadeel is. We verliezen wat van ons potentieel, maar we proberen dat met andere aspecten te compenseren.”

De regels houden onder andere in dat de aerodynamica met 1/3 is verminderd. Gass denkt dat dit meer impact op Audi heeft dan de andere twee merken. “Ik denk, helaas, dat ze gelijk hebben”, vertelde de Audi-motorsportdirecteur. “We bewezen vorig jaar, vooral aan het einde van het seizoen, dat we het beste aerodynamische pakket hadden. Het is duidelijk dat er beperkte mogelijkheden zijn om aan de auto te werken. We willen races winnen en ik denk dat we dat nog steeds kunnen. We moeten ons focussen, tussen de coureurs nauw samenwerken. Een erg sterke coureurs line-up en samenwerken. Dat gaat dit jaar belangrijk zijn.”

Robin Frijns is onlangs toegevoegd aan de line-up van Audi. Hopelijk kan de snelle Nederlander laten zien met het pakket waartoe hij in staat is.

Robin Frijns LIVE zien op Circuit Zandvoort; Kaarten DTM Zandvoort

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS