DTM

Showtime op Hockenheim: wie wordt DTM kampioen 2018? Paul Di Resta, Gary Paffett of Rene Rast?

Uitgegeven door Peter Vader • 9 oktober 2018 16:28 • Print artikel

Het laatste DTM weekend van 2018 op de Hockenheimring in Baden-Württemberg brengt de beslissing. Dat wordt een feest voor de fans! Wie grijpt de titel van DTM-kampioen? Wie heeft de sterkste zenuwen in de laatste ronde? Wordt het klassementsleider Paul Di Resta, zijn AMG-mate Gary Paffett of titelverdediger René Rast in de Audi? Komend weekend van 12 tot en met 14 oktober 2018 zullen de antwoorden gegeven worden op al deze vragen tijdens het tiende DTM-raceweekend van het seizoen. De voortekenen voor een grandioos autosportspektakel tijdens het laatste DTM weekend van het jaar, zijn ronduit goed, want niet alleen in de DTM zijn de beslissingen nog open. Ook in het FIA Formula 3 European Championship wordt het duel tussen Mick Schumacher en Daniel Ticktum beslissend voor de titel.

DTM kampioen 2018 Paffett Di Resta Rast

"We hebben een goede kans om de titel te winnen", omschrijft Paul Di Resta de huidige stand in het klassement voor de finale in Hockenheim. In het kampioenschap heeft de DTM-kampioen van 2010 met 229 punten een voorsprong op zijn teamgenoot Gary Paffett (225) van vier punten. Derde, met slechts 30 punten erachter, is Rene Rast. De Scot Di Resta is de enige van de coureurs die alles met een klein beetje geluk kan binnenslepen. Als hij op zaterdag 25 punten meer krijgt dan Paffett, is hij zeker van de overwinning. Niettemin, geen gemakkelijke taak, want hij moet een overwinning behalen en en concurrent Paffett zou zonder punten moeten eindigen. "Ik zal alles geven wat ik in huis heb en kijk uit naar een eerlijk gevecht met mijn rivalen", zegt Di Resta vol zelfvertrouwen.

DTM 2018 laatste jaar Mercedes

Gary Paffett kijkt ook uit naar het gevecht om de titel. De DTM-kampioen van 2005 heeft goede herinneringen aan Hockenheim: aan het begin van het seizoen 2018 begon de Brit hier met een overwinning. "Ik kijk echt uit naar Hockenheim, zelfs als ik met gemengde gevoelens hier naar toe rij", aldus de Brit die 23 overwinningen in de DTM behaalde en die zich met nog één overwinning als derde zou plaatsen op de lijst van de coureurs met de meeste DTM overwinningen. Als eerste hierop staat vermeld de all-time winnaar Bernd Schneider (43) gevolgd door Klaus Ludwig (37) op de tweede plaats. Paffett: "Het laatste raceweekend van het seizoen is altijd een heel bijzondere afsluiting van het seizoen. Het is na 30 jaar ook de laatste deelname van Mercedes-Benz in de DTM, waarvan ik er 15 jaar heb mee beleefd. Dat is heel emotioneel. Ik verwacht een stevig gevecht en kijk er naar uit."

DTM 2018 compettitief startveld

Op René Rast zijn schouders rust een gigantische taak in Hockenheim. Met 30 punten achterstand reist de titelverdediger af naar Hockenheim. Om zijn titelkansen tot en met zondag open te houden, dient de coureur uit Minden op zaterdag in ieder geval vóór zijn rivalen Di Resta en Paffett te eindigen. Na vier overwinningen op rij - Rast won zowel op de Nürburgring als in Spielberg beide races - is de Audi-rijder tot in zijn tenen gemotiveerd. "Ik kijk met vol vertrouwen uit naar Hockenheim, om met z'n drieen de titelstrijd bij de rijders aan te gaan!", zei Rast voorafgaand aan het finale spektakel. Om zijn kansen te behouden staat Rast in de 'volgasmodus': "Ik kan me eigenlijk niet permitteren ook maar iets te verliezen, dus het motto is om volledig in de aanval te gaan!"

DTM Graphic Road to Hokenheim 2018

Randprogramma biedt nog veel meer actie!

Met het FIA ​​Formula 3 Europees Kampioenschap, het World Touring Car Classics en de 'GT4 Sprint Cup Europe powered by SRO' vormt ook het raamprogramma rond de DTM finale een lijstje om van te watertanden. In het Formule 3 Europees kampioenschap vecht Mick Schumacher na vijf opeenvolgende overwinningen en een tweede plaats, voor de titel. De zoon van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher reist als lijstaanvoerder af naar Hockenheim. Met nog drie races te gaan, zijn de kansen voor de 18-jarige Duitse coureur goed om het Europees Kampioenschap te winnen.

Mick Schumacher F3 titelkandidaat

Bij de Touring Car Classics, die we eind augustus op Circuit Zandvoort in actie zagen, zijn de sportieve beslissingen al gevallen, maar desondanks wil iedereen schitteren tijdens de grote seizoensfinale, waarbij het publiek voltallig aanwezig is en volop geniet van de populaire toerwagens uit de jaren tachtig en negentig. Voor veel spektakel gaan ook de twee races om de GT4 Sprint Cup Europe zorgen: tijdens de twee wedstrijden zullen naast de GT4-modellen van de fabrikanten die ook betrokken zijn bij de DTM - Audi R8 GT4, BMW M4 GT4 en Mercedes-AMG GT4 - ook spectaculaire race-auto's zoals Aston Martin Vantage, McLaren 570s GT4, Chevrolet Camaro GT4, KTM X-Bow GT4 en de Sin R1 GT4 aan het werk te zien zijn.

Voor wie nog even een groots autosportevenement wil meemaken, loont het de moeite om in de auto te stappen en komend weekend af te reizen naar de Hockenheimring, voordat het raceseizoen 2018 tot een einde is gekomen. Vanaf het centrum van Nederland (Utrecht) is het ruim vier en een half uur rijden en volg je de A61 richting Koblenz. Het wijst zich vanzelf, de Hockenheimring ligt pal naast de rijksweg, dus de afslag kun je gewoonweg niet missen! De DTM-finale in Hockenheim is daarnaast live op tv te volgen op SAT.1, die beide races op zaterdag en zondag in hun volle lengte uitzendt vanaf 13:00 uur.

DTM 2018 fan village hockenheim

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS