DTM

Robin Frijns wil vlammen in Assen: "De snelheden liggen erg hoog met de nieuwe turbomotoren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2019 09:43 • Print artikel

Komend weekeinde is de Duitse toerwagenserie DTM te gast op het TT-Circuit in Assen, voor de negende en tiende race van dit seizoen. Voor de Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns is het zijn thuisrace. Bovendien is hij één van de weinige rijders in het DTM-veld die al een keer in Assen geracet hebben.

Robin Frijns

“Het is een gaaf circuit waar de snelheden erg hoog liggen, zeker nu we dit jaar met de nieuwe turbomotoren in de DTM nog meer vermogen hebben”, zegt Frijns. “Ik heb er ooit gereden in de Formule Renault, al is dat alweer jaren geleden. Ik hoorde dat de voorverkoop voor Assen bijzonder goed loopt. Ik hoop natuurlijk op veel publiek, en dat ik de bezoekers na afloop van de race vanaf het podium kan zien.”

Positieve lijn voortzetten
Frijns is extra gemotiveerd voor zijn thuisrace na zijn recente succes in de Formule E, waarin hij afgelopen zondag op het stratencircuit in New York zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. “In de DTM zijn we het seizoen goed begonnen met twee keer een podiumplaats in Hockenheim, maar net als in de Formule E heb ik ook in de DTM vrij veel pech gehad. Laten we hopen dat we nu de positieve lijn kunnen voortzetten”, zegt Frijns.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS