DTM

Robin Frijns wederom in de DTM met Audi: "Potentieel om te vechten voor de DTM-titel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 december 2018 09:51 • Print artikel

Audi heeft haar fabriekscoureurs voor het DTM-seizoen 2019 bekend gemaakt. Het fabrieksteam heeft geen wijzigingen ondergaan, waardoor Robin Frijns zijn tweede seizoen in gaat bij de Duitse autofabrikant. De Nederlander rijdt wederom voor Audi Sports Abt Sportsline.Naast Frijns maken de Brit Jamie Green (36), de Duitsers René Rast (32) en Mike Rockenfeller (35), de Fransman Loïc Duval (36) en de Zwitser Nico Müller (26) deel uit van het Audi-kader in de DTM. De verdeling van de rijders over de drie Audi-teams blijft ongewijzigd: Frijns en Müller rijden voor het Audi Sport Team Abt Sportsline, Duval en Rockenfeller komen voor het Audi Sport Team Phoenix in actie en het Audi Sport Team Rosberg verzorgt de inzet van de auto’s van Rast en Green. Met Rockenfeller en Rast heeft Audi twee voormalig DTM-kampioenen in de gelederen, vier van de zes Audi-rijders hebben al DTM-races gewonnen. Met elkaar komt het sextet in de DTM op 32 overwinningen, 26 pole-positions en 42 snelste raceronden.

Audi-sportdirecteur Dieter Gass blikt met vertrouwen vooruit naar het komende seizoen: “Met Loic, Robin, Jamie, Nico, Rene en Mike hebben we een extreem sterk rijdersteam in 2018”, zegt de Duitser.

Er zijn volgend jaar veel spannende nieuwe elementen in de DTM, met name de sterkere motor.” De eerste testritten hebben al aangetoond, dat het achter het stuur van de nieuwe ‘Class One’-raceauto’s nog meer op de rijder neerkomt, zodat Audi koos voor coureurs die al over DTM-ervaring beschikken. “We hadden in 2018 al een extreem sterk rijderskader en daar bouwen we komend seizoen op voort”, aldus Gass. “Vanuit mijn optiek zijn ze dit juiste mensen voor Audi Sport. Ze hebben alle zes het potentieel om in de DTM om de titel te strijden. Afgezien daarvan hebben ze in het afgelopen seizoen opnieuw bewezen, extreem goede teamplayers te zijn.”

Naast de genoemde teams zet het Belgische Audi-klantenteam WRT in 2019 nog eens twee Audi RS 5 DTM’s van de nieuwe generatie in. Het team zal zijn rijders op een later tijdstip bekendmaken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS