DTM

Robin Frijns realistisch over titelkansen: "Ik wil competitief zijn, punten pakken en leren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 april 2018 05:56 • Print artikel

De kersverse DTM-coureur Robin Frijns denkt het niet realistisch is dat hij een soortgelijk debuut gaat hebben als Rene Rast in 2017. Rast had drie DTM-wedstrijden op zijn naam toen hij toegevoegd werd aan de line-up van Audi en won in zijn eerste poging de titel in het Duitse toerwagenkampioenschap. Daarbij versloeg de coureur zelfs meer ervaren stalgenoten als Mattias Ekström en Jamie Green. Ondanks dat succes van Rast denkt de Nederlander niet dat hij dat succes kan herhalen.

Robin Frijns

“Vorig jaar werd Rast de rookie kampioen”, zegt de Limburger tegen het Engelse Autosport. “Dat is, natuurlijk, wat ik graag zou willen, maar het is niet realistisch. Ik moet realistisch zijn, er zijn veel jongens die jaren ervaring hebben, die al meer dan 10 jaar in de DTM rijden. Het is daarom niet rationeel om van je zelf te verwachten dat je voor ze ligt. Ik ben realistisch over mijzelf, ik ga mijzelf niet vertellen dat ik pole moet pakken. Ik wil competitief zijn, punten pakken en leren.”

De nieuwe regels voor 2018 zorgen er voor dat de downforce met 1/3 is teruggebracht. Ook Frijns onderkent dat het voordeel van zijn merk Audi daarmee teniet is gedaan. Toch denkt de Nederlander dat juist dat het hem geen nadeel gaat opleveren. Audi motorsportdirecteur Dieter Gass staat in ieder geval achter het standpunt van Frijns.

“Drie titels vorig jaar voor Audi en een rookie die het kampioenschap wint, gebeurt niet vaak”, zegt Gass. “Je kunt dat niet van een rookie verwachten. De DTM is zwaar en zit dicht bij elkaar, maar het is een goed moment om in te stappen. Er zijn significante veranderingen in de regels. Ervaring is niet zo belangrijk, dus denk ik dat Frijns goed kan presteren.”

Toch zegt de Duitser dat zijn nieuwe aanwinst een coureur is, op basis van zijn CV, waar in de toekomst rekening mee gehouden moet worden. De Limburger heeft rookietitels behaald in de Formule Renault 2.0, Formule Renault 3.5 en de Blancpain GT. “Hij won alle kampioenschappen waar hij serieus aan deelnam”, zegt het hoofd van Audi motorsport. “Misschien niet dit jaar, maar hopelijk is er in de toekomst een kans.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS