DTM

Robin Frijns open en eerlijk: "Ik had als Formule 1-testcoureur slechts beperkte rijtijd. Dat wilde ik niet meer!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 februari 2018 11:13 • Print artikel

Robin Frijns werd recent door Audi aangewezen voor de DTM. Daarmee komt een droom uit voor de Nederlander die in 2015 in het GT-programma van Audi Sport ging rijden. Wat verwacht de coureur van het aankomende rookieseizoen in de DTM?

Robin Frijns


"Ik had drie erg succesvolle jaren in het Formule-racen. In die tijd won ik van vele bekende namen. In de twee jaar daarna had ik als Formule 1-testcoureur slechts beperkte rijtijd. Dat wilde ik niet meer en besloot te gaan racen in het Audi Sport klantenprogramma", vertelt de coureur over zijn keuze de Formule 1 te verlaten in een interview met Audi.

Frijns nam al in 2013 deel aan de DTM Young Driver Test, maar het duurde nog vijf jaar voordat hij geselecteerd zou worden. "Ik heb lang van de DTM gedroomd. Het is een iconisch kampioenschap met erg gave races en daar geniet ik van. Dus was ik erg blij, maar tegelijkertijd ook verbaasd dat ik voor Audi in de DTM ga uitkomen. Ik kan niet wachten op het eerste raceweekend."

De verwachtingen zijn hoog, want in zijn rookieseizoen in de singleseaters won Frijns twee keer direct de titel. Wat heeft de nieuweling dit jaar als doel bij zijn debuut in de DTM? "René Rast was vorig jaar indrukwekkend en bewijst dat het mogelijk is", zegt de Limburger. "Maar ik blijf realistisch. Uiteindelijk ga ik racen tegen coureurs die al jaren actief zijn in het DTM-programma. Mijn belangrijkste doel is om zo snel mogelijk aan de auto en de DTM-wereld te wennen. Ik wil plezier hebben. Daar word ik ook sneller van."

De coureur heeft zijn startnummer inmiddels gekozen en legt de reden van zijn keuze uit. "Ja, ik rij met nummer 4 op mijn Audi RS 5 DTM. Dat nummer had ik ook in de succesvolle jaren in het Formule-racen. Dat bracht me geluk en hopelijk gaat dat zo door."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS