DTM

Rene Rast en Bruno Spengler winnen op de Norisring, Robin Frijns pakte vierde plek

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2019 07:30 • Print artikel

Rene Rast en Bruno Spengler hebben beide een overwinning gepakt tijdens het DTM-weekend op de Norisring. Audi-coureur Rast won de eerste race van het weekend op zaterdag, terwijl Spengler in de BMW op zondag na twee jaar weer een overwinning pakte in Neurenberg.

Bruno Sprengler


Race 1
Rast kende een slechte start, waarbij de auto in zijn vrij sprong. Hierdoor kon Nico Muller gemakkelijk zijn pole position houden voor de BMW-coureurs Spengler en Phillip Eng. Rast wist zich echter door een vroege pitstop tijdens de safety car terug te vechten naar het gevecht om de leiding.

De safety car kwam op de baan door een incident waar vele auto’s bij betrokken waren en Pietro Fittipaldi het grootste slachtoffer was. Nadat de safety car in ronde negen naar binnen ging, startte de opmars van Rast. In ronde 30 was het moment dat Muller de pits in ging en de Audi-coureur de leiding in de wedstrijd overnam.

Na de pitstop kwam Muller als zevende terug de baan op en vocht zich terug in de wedstrijd en kon vervolgens jagen op de tweede plaats van Joel Eriksson in de BMW. Eriksson verdedigde zich stevig, maar in de laatste ronden van de wedstrijd ging de Audi-coureur hem alsnog voorbij. Robin Frijns eindigde op de 15e plek.

Race 2
In de tweede race was het Rene Rast die van pole position startte en een betere start had dan in de wedstrijd van zaterdag. Toch waren het zijn mede Audi-coureurs Nico Muller en Loic Duval die hem voorbij staken. Doordat de coureurs te diep de eerste beroemde haarspeldbocht indoken, was het Spengler die optimaal kon profiteren en hij schoot van plek vijf naar de leiding.

Ondertussen werd Rast geraakt door Audi-stalgenoot Muller en stond daardoor achterstevoren. Muller daarentegen kon de wedstrijd vervolgen. Het zorgde er voor dat BMW-coureur Spengler een comfortabele leiding kon pakken. Robin Frijns kon in de pitstopfase nog in de buurt komen van Spengler. De BMW-coureur kon echter de Audi’s van zich afschudden en pakte vijf seconden voorsprong op Jamie Green.

Frijns behield daarachter zijn derde positie nog even vast, maar zag teamgenoot Mike Rockenfeller evengoed nog voorbij komen.

Binnenkort komt het DTM-geweld naar Nederlandse bodem; naar het TT-Circuit op Assen van 19/21 juli. Kijk HIER voor tickets!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS