DTM

Red Bull schroeft de sponsoring terug, ook de roze bolides van BWT verdwijnen

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 maart 2018 16:09 • Print artikel

Red Bull gaat dit jaar geen auto's in de DTM sponsoren, zo heeft een woordvoerder van de energiedrankenfabrikant bevestigd. Afgelopen jaar reden BMW-coureur Marco Wittmann en Audi-coureur Mattias Ekstrom met de rode stier op de auto, maar met het stoppen van Ekstrom ging het Oostenrijkse bedrijf haar positie heroverwegen.

Red Bull DTM
Het betekent dat er nu voor het eerst geen auto's in de bekende Red Bull-kleuren in de DTM op de grid staan. Vanaf 2001 tot eind vorig seizoen, was de Oostenrijkse energiedrankenfabrikant altijd duidelijk herkenbaar aanwezig. De livery van Wittmann gaat dit jaar in de traditionele M-kleuren uitgedost worden. Red Bull benadrukt dat men niet geheel uit het toerwagenkampioenschap verdwijnt, maar dat het slechts een time-out betreft.

BWT Lucas Auer

"Aan het einde van het jaar, wanneer de toekomst van de DTM duidelijk is, gaan we de situatie opnieuw evalueren," benadrukt Red Bull. De andere Oostenrijkse sponsor BWT, keert dit jaar niet terug in de DTM. Het team sponsorde afgelopen jaar het Mercedes-duo Lucas Auer en Edoardo Mortara met de bekende roze kleur. Afgelopen jaar ging het bedrijf ook al in zee met Force India.

BWT gaat naast het Indiase F1-team ook het F2-team van Arden en het team van Lechner in de Porsche Supercup dit jaar sponsoren. De auto's van Lechner in de Duitse Carrera Cup gaan in de bekende roze kleur van BWT rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS