DTM

Rast weliswaar kampioen maar Jamie Green wint de race na een zinderend duel met Robin Frijns!

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2019 18:45 • Print artikel

De tweede DTM-Nürburgring-race werd zondag een regelrechte show voor het merk met de vier ringen: Audi! René Rast veroverde zijn tweede DTM-titel in een mega spannende race waarin hij echter niet zegevierde. Jamie Green (GBR) pakte de overwinning in de slotfase van de wedstrijd, na een heftige strijd met zijn Audi-merkcollega Robin Frijns (NED). Rast eindigde op de derde podiumplaats.

Nbring 0919 racewinnaar Jamie Green podium

Green, zevende racewinnaar van 2019
Het was de eerste overwinning van Green sinds de seizoensfinale van 2017. Green, nu de zevende DTM-racewinnaar van 2019, leidde een Audi-septet aangevoerd door Loïc Duval (FRA), Jonathan Aberdein (RSA), Nico Müller (SUI) en Mike Rockenfeller (GER). Audi vestigde een merkrecord door de plaatsen één tot zeven voor zich op te eisen. Alleen BMW had dit tot nu toe voor zichzelf geraliseerd, in de eerste race in Zandvoort in 2015. Het merk uit Ingolstadt zag af van rekenkundige simulatiespellen met bijbehorende racestrategieen en liet zijn coureurs gewoon vechten voor hun posities.

Nbring 092019 spannende openingsfase

Desillusie voor BMW en Aston Martin
Voor BMW bleven slechts drie puntenresultaten over, veel te weinig voor één van de meest succesvolle merken in de geschiedenis van DTM. Philipp Eng (AUT) hield de BMW-vlag hoog met een achtste plaats, Timo Glock (GER) werd negende, Bruno Spengler (CDN) tiende. De best geplaatste Aston Martin-coureur was opnieuw Daniel Juncadella (ESP), die op de twaalfde plaats eindigde. Nu de beslissing is gevallen voor zowel de rijders- als de fabrikantentitel, die dus al vroeg naar René Rast en Audi gingen, gaat de seizoensfinale op de Hockenheimring (4-6 oktober) voor alle rijders en teams er opnieuw over om een zo hoog mogelijke eindscore te behalen. Spanning genoeg achter de lijstaanvoerder! Het Audi Sport Team Rosberg (Rast / Green) heeft na de Nurburgring een voorsprong van slechts 32 punten op het Audi Sport Team Abt Sportsline (Müller / Frijns). Het gaat dus nog spannend worden om te zien hoe hoog onze landgenoot Robin Frijns in de DTM-eindstand 2019 kan eindigen...

Nbring 0919 Aston Martin twaalfde Juncadella

Reacties na de race
Racewinnaar Jamie Green na afloop: "Vandaag was een zware race, één groot gevecht tot aan het einde. Vandaag waren we vrij om te vechten, winnen is dan geweldig! Mijn felicitaties aan Audi en René Rast om hier al de titel te winnen! In Hockenheim draait het allemaal weer om het teamkampioenschap en hopelijk hebben we aan het eind iets te vieren."

Nbring 0919 Jamie Green Audi racewinnaar

Ook Robin Frijns kon ook tevreden terugkijken op zijn raceresultaat: "Ik had enkele kleine problemen in de eerste stint en slaagde er niet in om voorbij Loïc Duval te komen, hoewel ik wel degelijk sneller was. In de tweede stint zat ik al snel achter René Rast en passeerde hem zelfs. En ik reed ook snel het gat naar Jamie Green dicht. Mijn poging om hem in te halen was een beetje overhaast, omdat ik dacht dat het mijn enige poging zou zijn. Maar het bleek niet de laatste, maar de voorlaatste ronde. Uiteindelijk was het, ondanks de stress, heel erg leuk. Deze keer eindigde Jamie vooraan, de volgende keer in Hockenheim, hoop ik dat ik dat ben."

Nbring 0919 Robin Frijns Audi tweede plaats

Uitslag DTM-race 2 Nürburgring, zondag 15 september 2019:
1. Jamie Green (GBR), Audi, 41 ronden in 57.41.767 Min.
2. Robin Frijns (NED), Audi, + 0.442 sec.
3. René Rast (GER), Audi, + 5.827 sec.
4. Loïc Duval (FRA), Audi, + 10.813 sec.
5. Jonathan Aberdein (RSA), Audi, + 11.121 sec.
6. Nico Müller (SUI), Audi, 12.410 sec.
7. Mike Rockenfeller (GER), Audi, 12.753 sec.
8. Philipp Eng (AUT), BMW, + 19.886 sec.
9. Timo Glock (GER), BMW, + 27.159 sec.
10. Bruno Spengler (CAN), BMW, + 27.675 sec.
Snelste raceronde: René Rast (GER), Audi RS 5 DTM, 1.22.253 min.
Pole position: Jamie Green (GBR), Audi RS 5 DTM, 1.20.032 min.
Weersomstandigheden: 23 ° C, zonnig
Circuit: 36-38 ° C, droog

Nbring 0919 BMW teleurgesteld achtste Eng

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS