DTM

Rally-legende Sebastian Ogier in actie in de DTM: "Dit is een erg gave ervaring"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2018 09:40 • Print artikel

Vijfvoudig wereldkampioen rally Sebastian Ogier gaat op de Red Bull Ring zijn debuut in de DTM maken. Mercedes heeft zijn deelname aangekondigd. Volgens de regels van de DTM is het toegestaan een zevende coureur als gastrijder in te zetten. Mercedes heeft nog wel de goedkeuring nodig van het overkoepelende orgaan DMSB en de rivalen van Audi en BMW, omdat gastrijders in de laatste drie races niet zijn toegestaan. Ogier heeft inmiddels in Vallelunga getest in een Mercedes C63.

Sebastian Ogier


“Dit is een erg gave ervaring”, reageert de coureur tegen het Engelse Autosport. “De DTM is iets compleet nieuw voor me, maar ik probeer elke ronde zoveel mogelijk te leren. Ik ziet het als een kans om mijn race horizon te verbreden en meer ervaring op te doen. Tot nu toe heb ik niet zoveel op permanente circuits gereden, een paar keer in een GT-auto.”

“Een DTM auto is zeker sneller. Natuurlijk kun je niet verwachten om vanaf het begin competitief te zijn als gastrijder. Ik verwacht een lastig eerste weekend op Spielberg, waar mijn doel is om zoveel mogelijk bij te blijven bij de andere coureurs.” De enige ervaring tot nu toe van Ogier met een DTM-auto is de taxirit tijdens het raceweekend in Zandvoort.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS