DTM

R-Motorsport en Aston Martin trekken de stekker al na één seizoen uit hun DTM-project

Uitgegeven door Peter Vader • 24 januari 2020 21:03 • Print artikel

Het Aston Martin-team van R-Motorsport heeft zich na een enkel seizoen alweer teruggetrokken uit de DTM. R-Motorsport trad begin 2019 toe tot de DTM met een viertal Aston Martin Vantage en nam de plaats in die door Mercedes op de grid werd achtergelaten. Maar de Zwitserse ploeg worstelde om de fabrieksinzet van de Duitse autogiganten Audi en BMW te evenaren en slaagde er niet in om tijdens het hele seizoen ook maar één enkele topvijf klassering te scoren. Aan het einde van het jaar verkocht R-Motorsport naar verluidt al zijn auto's aan een anonieme koper en kondigde later een splitsing met motorbouwer HWA aan.

DTM 2019 Aston Martin R-Motorsport

Nieuwe prioriteiten
Naar verluidt zijn er wel gesprekken gestart om de motorvoorziening van een klant bij BMW veilig te stellen, maar het Zwitserse team heeft nu aangekondigd dat het in het seizoen 2020 niet zal deelnemen. "De herbeoordeling van ons autosportprogramma toonde aan dat we nieuwe prioriteiten voor de toekomst hebben en dat betrokken zijn bij de DTM niet meer geschikt is voor ons", zei teamleider Dr. Florian Kamelger. "Wat we hebben besloten met betrekking tot ons 2020-autosportprogramma, zullen we in een later stadium bekendmaken.”

Veel steun
“Ik wil echter van deze gelegenheid gebruik maken om met name Gerhard Berger en de ITR, Dieter Gass en Jens Marquardt te bedanken voor hun gemeenschappelijke betrokkenheid bij de DTM tijdens ons debuutseizoen. Vooral BMW is een buitengewone behulpzame partner geweest voor ons", verklaarde de R-Motorsport teammanager nog.

Slechts twee merken
Doordat R-Motorsport het strijdperk verlaat, blijven er slechts veertien auto’s achter voor het 2020-startveld, tenzij BMW en Audi overeenkomen om extra klantenauto’s in te gaan zetten. Het betekent ook dat de DTM voor het eerst sinds 2011 slechts twee fabrikanten zal hebben, 2011 was het jaar vóór de komst van BMW in de serie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS