DTM

Primeur voor de DTM in ItaliŽ; de eerste nachtraces van het kampioenschap gelijktijdig met de Formule 1 GP op Spa

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2018 22:59 • Print artikel

De DTM gaat dit jaar voor de eerste keer een nachtrace houden. In Misano worden beiden wedstrijden 's nachts gehouden. De organisator ITR overwoog al lange tijd om dit in ItaliŽ te organiseren en nu is dus de kogel door de kerk.

2018 DTM


De organisatie heeft bevestigt dat de twee wedstrijden op het Italiaanse circuit om 22.00 uur lokale tijd gaan starten en onder kunstlicht worden verreden. Het is daarmee de tweede keer dat de DTM officieel in het donker rijdt, nadat men in 2003 de top 10 kwalificatie in het donker reed.

Doordat de race in de avond wordt gereden, vindt deze onder koelere omstandigheden plaats. Een ander voordeel is dat er geen directe samenloop is met de Grand Prix van BelgiŽ, die in hetzelfde weekend wordt verreden. Daarnaast heeft de organisatie aangekondigd dat de race op de Lausitzring over de volle Grand Prix-afstand wordt verreden. Deze gaat dit jaar over de volledige lengte van 4,345 km. Dit was vanaf 2005 de korte variant, die 3,478 km telt en slechts een klein deel van de oval gebruikt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS