DTM

Oké, alles duidelijk: Audi-coureur René Rast opnieuw DTM-kampioen!

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2019 15:38 • Print artikel

Met twee sterke prestaties gedurende het weekend heeft Audi-coureur René Rast (GER) zichzelf gekroond tot een vroege DTM-kampioen op de Nürburgring. Met pole position en een overwinning op de zaterdag, startte hij op zondag vanaf de eerste rij en eindigde de race als derde. Daarmee verzamelde hij in de Eifel de beslissende punten voor de prolongatie van zijn titel. Tegelijkertijd verloren zijn naaste concurrenten, de laatst overgebleven titelkandidaten, stukje bij beetje waardevol terrein. Met 56 punten voorsprong op de Mindener is hij na dit weekend tot het einde van het seizoen niet meer in te halen in de strijd om de DTM-titel 2019.

Rene Rast DTM kampioen bokaal

Twee DTM-titels
Dankzij zijn zes overwinningen is Rast niet alleen de zevende coureur in de geschiedenis van de DTM die meer dan één titel wint, met twee titels voegt hij zich in de illustere rij van Mattias Ekström (SWE), Timo Scheider (GER), Marco Wittmann (GER) en Gary Paffett (GBR). Meer dan twee titels hebben alleen Klaus Ludwig en Bernd Schneider (beide GER) op hun resultatenlijstje staan. Al in zijn derde volledige DTM-seizoen vierde Rast zijn tweede kampioenschapstitel, sneller dan iedere andere DTM-rijder voor hem.

Mega-gelukkig!
Rene Rast na afloop van zijn zondagsrace op de Nürburgring: “Ik ben natuurlijk mega-gelukkig. Tot het einde wist ik niet of het genoeg was, omdat ik niet wist op welke positie Nico Müller over de finishlijn kwam. Het is een beetje zoals mijn eerste titelwinst, die erg onverwacht kwam. Niettemin heb ik hier in de Eifel mijn titel vandaag bezegeld. We hebben een geweldig seizoen gehad en we waren altijd competitief. Nu kunnen we genieten van de finale in Hockenheim, met geweldige races samen met de SUPER GT."

DTM Rast kampioen 2019 champagne

2019 in cijfers:
Tweede titel voor René Rast in de DTM, dit is zijn 2019-seizoen tot nu toe in cijfers:
Aantal starts: 16
Aantal podiumplaatsen: 11
Aantal overwinningen: 6
Aantal pole positions: 7
Totaalaantal punten: 279, waarvan extra verzameld tijdens kwalificatie: 32
Aantal kilometers op de eerste plaats: 848.957
Leeftijd eerste titel overwinning: 30 jaar, 11 maanden, 20 dagen
Leeftijd tweede titel overwinning: 32 jaar, 10 maanden, 21 dagen
Meest dominante overwinning 2019: Norisring, Race 1 - 34.498 sec. voorsprong
Meest krappe overwinning in 2019: Brands Hatch, Race 2 - 0.240 seconden voorsprong.

DTM Rast kampioen voorop Nbring

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS