DTM

OFFICIEEL: Pietro Fittipaldi tweede coureur voor het Belgische WRT in de DTM

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 april 2019 12:22 • Print artikel

Haas F1-testcoureur Pietro Fittipaldi wordt de tweede coureur bij het DTM-team van WRT. De kleinzoon van Emerson Fittipaldi nam eerder deze week al deel aan de officiële pre-seizoentest op de Lausitzring. De 22-jarige Braziliaan gaat bij het Belgische team plaatsnemen naast Jonathan Aberdein.

Pietro Fittipaldi F1 Haas

“We zijn blij met de komst van Pietro naast Jonathan, en we zij nu volledig klaar om de uitdaging aan te gaan in ons debuutseizoen, in een fantastisch kampioenschap als de DTM”, reageert Vincent Vosse over de aanstelling van de Braziliaan. “Bij WRT hebben we een lange traditie om in te zetten op de jeugd en concrete kansen te geven aan jonge, getalenteerde en snelle coureurs. Dat heeft zich altijd uitbetaald. Het maakt ons trots om ons bij de DTM te voegen met de jongste coureurs van het 2019-veld.”

Fittipaldi kende een jaar van ups-and-downs. Zo brak de jonge Braziliaan in 2018 zijn beide benen tijdens het FIA WEC in Spa, toen hij Renger van der Zande verving. Daarnaast reed de coureur voor Dale Coyne Racing in de IndyCar. “De test op de Lausitzring ging erg goed, we leverden goed werk en het testen ging zoals we wilden testen”, vertelt de F1-testcoureur. “Het was mijn eerste keer op de Lausitz en mijn eerste keer met de Audi RS5, die anders is dan het andere wat ik tot nu toe gereden heb. We weten dat we veel werk voor ons hebben liggen en er nog veel te leren valt, maar ik ben erg enthousiast over dit pakket en het hele project.” Teambaas Vosse bedankt ook het Haas F1 Team om het jonge talent beschikbaar te stellen voor hun DTM-programma.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS