DTM

Nieuw op de Norisring: DTM-kwalificatie in twee groepen op het 2,3 km lange stadscircuit in Neurenberg

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juni 2022 10:03 • Print artikel

München/Neurenberg - Een ongehinderde sprint naar pole position: op de DTM Norisring powered by BMW M zal een startveld met een recordaantal deelnemers aan de traditionele DTM-raceserie zich bij wijze van uitzondering gaan kwalificeren in twee groepen. Hiermee schept DTM-organisatie ITR de voorwaarden voor alle 29 coureurs om een zo vrij mogelijk rondje te rijden in de jacht op de poleposition en om de beste startpositie op de baan in Neurenberg te realiseren, het roemruchte Norisring-stratencircuit dat slechts 2,3 kilometer lang is. "Eerlijke kansen en condities, dat is het doel van deze uitzondering", bevestigt Frederic Elsner, Director Events & Operations bij ITR. “Vanwege het luxeprobleem van het grote aantal auto's waren we genoodzaakt om ze op te splitsen. Met de huidige variant heeft elke coureur de best mogelijke voorwaarden om tijden te rijden op dit korte circuit. Het omwisselen van de volgorde van de twee groepen voor de tweede kwalificatiesessie op zondag, zorgt voor gerechtigheid. De toeschouwers kunnen zich verheugen op een open, ongehinderde strijd om de pole position.”

Norisring_2022_medium_DTM-kwalificatie_in_twee_groepen

Aangepaste kwalificatieprocedure
De procedure is als volgt: bij de start van het evenement wordt het startveld verdeeld in twee kwalificatiegroepen (A en B) op basis van het huidige rijdersklassement en wordt niet gewijzigd voor de kwalificatiesessies op zaterdag en zondag. De coureurs op de oneven posities in groep A, die in de even posities in groep B. Op zaterdagochtend start groep A de 20 minuten durende kwalificatie A, gevolgd door een pauze van vijf minuten voor kwalificatie B van dezelfde lengte. Per groep vertrekken start vanaf de eerste rij van de grid, waarbij de coureur met de beste tijd zoals gewoonlijk de kant kiest voor pole position en de coureurs in zijn groep, achter hem in de rij gaan staan. Zoals gebruikelijk worden de kampioenschapspunten voor de kwalificatie (drie, twee, één punt(en)) toegekend aan startposities één tot drie. De volgorde verandert voor de tweede kwalificatiesessie op zondag, waarbij Groep B als eerste start en daarna Groep A.

Een eerlijke oplossing
"Er was een levendige en goede discussie hierover met de coureurs en de teams", meldt Layla Wagener, ITR Manager Competition & Technology en dus onder meer verantwoordelijk voor de reglementen. "Onder leiding van racedirecteur Scot Elkins is met alle betrokkenen de kwalificatiesituatie voor de Norisring besproken en is uiteindelijk een eerlijke oplossing gevonden." Het resulterende bulletin is al goedgekeurd door de Duitse Motorsportbond (DMSB) als de verantwoordelijke sportautoriteit.

Autosportspektakel in de Frankische metropool
In het eerste weekend van juli (1 tot 3 juli) organiseert de DTM de zevende en achtste race van het seizoen in de Frankische metropool. Tickets voor het traditionele autosportspektakel met de DTM van topklasse, de talentenfabriek DTM Trophy en de historische DTM Classic Cup, de merkbeker BMW M2 Cup evenals de TCR Europe Series en de Ferrari Club Deutschland Racing Series zijn online verkrijgbaar op tickets.dtm.com, via de hotline 01806 991166 en ook via ebay.de.

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS