DTM

Na zijn DTM-succes in de Eifel 2018 is komend weekend de grote vraag: gaat René Rast de titel al veiligstellen?

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2019 12:03 • Print artikel

"Go big or go home!" Onder dit motto zullen de titelkandidaten naar de Nürburgring afreizen naar het voorlaatste DTM-evenement van dit seizoen, komend weekend van 13 tot en met 15 september. Met name de achtervolgers van Audi's ‘hoofdduo’ René Rast (234 punten) en Nico Müller (214) staan onder druk tijdens dit raceweekend: Marco Wittmann (BMW, 167), Philipp Eng (BMW, 140) en Mike Rockenfeller (Audi, 138) zullen zich willen bewijzen, voorafgaand aan de seizoensfinale op de Hockenheimring (4-6 oktober). Ze zullen alles uit de kast moeten halen op het wereldberoemde circuit in de Eifel, omdat ze noodzakelijkerwijs meer punten dan de kampioensschapsleider René Rast moeten behalen. Maar ook de Zwitser Müller heeft veel interesse in het verder verkleinen van de kloof met zijn Audi-merkcollega, omdat ook hij nog een serieuze kans maakt om zijn eerste DTM-titel binnen te slepen.

Vb DTM Nbring Rene Rast

Titelstrijd volledig open
De strijd om de titel is nog steeds volledig open, niet alleen in het kampioenschap bij de rijders, maar ook in het teamkampioenschap. Na veertien van de achttien races gaat het Audi Sport Team Abt Sportsline onder aanvoering van Nico Müller, met 335 punten aan de leiding. Hij wordt gevolgd door René Rast van het Audi Sport Team Rosberg (313). Met nog 192 te vergeven punten, zijn de achtervolgers BMW Team RMG (246), Audi Sport Team Phoenix (239) en BMW Team RMR (173) nog steeds in de race voor de titel van "DTM Team Champion".

Vb DTM Nbring Audi aan de leiding

Fraai raamprogramma in de Eifel
Er is dus voldoende actie te zien in de DTM. Bovendien kunnen de toeschouwers op het circuit uitkijken naar de races van de Porsche Carrera Cup Benelux. Ook aan de start verschijnen de 500 pk sterke GT-sportwagens van de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. Fans van historische racewagens krijgen ook waar voor hun geld op de Nürburgring. De Touringcar Classics, waarin veel DTM-klassiekers uit de jaren tachtig en negentig onderweg zijn, zullen komend weekend voor de derde keer dit jaar in de baan verschijnen in het DTM-raamprogramma. Onder andere de voormalige DTM-coureurs Harald Grohs, Armin Hahne, Marc Hessel, Christian Menzel, Prins Leopold von Bayern en Kris Nissen behoren tot de rijders die aan de start verschijnen. En ook in de Lotus Cup Europe, waaraan meer dan dertig voertuigen verdeeld over twee verschillende klassen deelnemen, zal de strijd weer heftig worden.

Vb DTM Nbring Aston Martin Ferdinand von Habsburg

Ticket voorverkoop op DTM.com
Op zaterdagmiddag zorgt Moguai voor het beste amusement in de paddock. De muziekproducent uit Marl is één van de pioniers van de Duitse technoscene en is één van de meest gewilde DJ's wereldwijd. Moguai vierde ook internationaal succes als producent van de bands Sugababes, Girls Aloud en 2Raumwohnung. Voor het concert in Fan Village in de paddock (vanaf 17:30 uur) hebben alle houders van een op zaterdag geldig tribuneticket gratis toegang. En vanaf 21:00u gaat het volgas met de Brass-Pop-Band Querbeat in de Ringarena. Voor het Querbeat-concert krijgen DTM-fans een speciale korting. Alle informatie is beschikbaar op DTM.com.

Vb DTM Nbring BMW M4 Philipp Eng

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS