DTM

Na een succesvolle comeback zal DTM opnieuw racen op Circuit Zolder in 2020: "Een klinkend succes!"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 juli 2019 16:03

HEUSDEN-ZOLDER - DTM zal in het seizoen 2020 terugkeren naar Circuit Zolder, dat bevestigden DTM-organisator ITR en de verantwoordelijken van het Belgische circuit op dinsdag. “De terugkeer naar Circuit Zolder eerder dit jaar, was voor ons een klinkend succes”, vertelde Achim Kostron, Managing Director ITR. “Circuit Zolder is een zeer bijzondere plaats voor het DTM. Een veeleisend circuit met een rijke geschiedenis, dat een uitstekend strijdtoneel vormt voor aantrekkelijke autosport. Dat bewezen de twee wedstrijden eerder dit jaar in mei. In Circuit Zolder vonden we ook een zeer betrokken promotor. We zijn dan ook verheugd om op basis hiervan onze uitstekende samenwerking voort te zetten.”

DTM Zolder

Uitstekende samenwerking
Sven Pribylla, General Manager van Circuit Zolder, voegde hieraan toe: “Het is een eer om de samenwerking met een van de beste autosportkampioenschappen ter wereld verder te zetten. Deze overeenkomst is tot stand gekomen na een uitstekende samenwerking en voor ons is het dan ook zeer duidelijk: we hebben het volste vertrouwen in de doelen van het DTM, waarbij hun ambities perfect aansluiten bij de onze. De start van de samenwerking eerder dit jaar was een belangrijke stap om Circuit Zolder opnieuw internationaal op de kaart te zetten.

Rijders lovend over de sfeer in Zolder
Geen enkel circuit buiten de Duitse landsgrenzen organiseerde zoveel DTM-wedstrijden als Zolder, waar op 11 maart 1984 zelfs de eerste DTM-race werd verreden. Audi-fabrieksrijder René Rast (GER) won de meest recente race, op 19 mei 2019 – een dag nadat BMW-rijder Philipp Eng (AUT) op dezelfde locatie zijn allereerste DTM-overwinning mocht vieren.

“Ik ben zeer blij dat we volgend seizoen terugkeren naar Zolder, omdat het een geweldig evenement was”, vertelde Rast. “Een coole omloop voor ons rijders, maar ook zeer technisch en uitdagend. Ik won er dit jaar, wat natuurlijk altijd leuk is, maar ik hou ook van het circuit zelf en de sfeer die er hangt.”

“Ik ben zeer blij dat Zolder opnieuw op de DTM-kalender staat”, voegde Eng toe. “Ik hou zeer goede herinneringen over aan het circuit, omdat ik er dit jaar mijn allereerste DTM-zege pakte. Circuit Zolder is een fantastisch circuit met een geweldig publiek. In 2019 maakten we een succesvolle terugkeer naar het circuit en het is absoluut de juiste beslissing om het evenement ook in 2020 in de kalender op te nemen.”

Veel interesse voor DTM in België
De euforie rond de terugkeer van het DTM eerder dit jaar in mei bleef niet louter beperkt tot de regio Heusden-Zolder. Kijkcijfers op Belgische TV-zenders toonden ook aan dat er een grote interesse was voor het kampioenschap, waarbij SPORZA meer dan 200.000 kijkers registreerde in de live tv-uitzending op zondag; goed voor een marktaandeel van 31,3 percent.

Naast Circuit Zolder, zijn ook de Nürburgring en Assen – waar afgelopen weekend een succesvol DTM-debuut plaatsvond, tot een overeenkomst gekomen om volgend seizoen een DTM manche te organiseren. De precieze datum voor het DTM-evenement op Circuit Zolder zal in de toekomst worden aangekondigd, samen met de volledige DTM-kalender voor 2020.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS