DTM

Motopark wil met BMW naar de DTM: "We keken er vorig jaar al naar, het is een goede plek om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juli 2019 08:46 • Print artikel

Motopark wil in het volgende seizoen van de DTM graag één van de privateers worden van BMW. Het Duitse team, dat in 2017 met Joel Eriksson nog tweede werd in de Formule 3, is sinds vorig jaar in gesprek. Het automerk uit Bayern wilde al in 2019 een privéklant voor haar M4 DTM, maar kreeg dit toen niet van de grond. Wat overigens Audi wel lukte met WRT.

Team Motopark Red Bull Ring

“We keken er vorig jaar al naar”, zegt Motopark-directeur Timo Rumpfkeil tegen het Engelse Autosport. “We hebben goede gesprekken met BWM en zij willen graag klantenauto’s met een privateer-team op de grid krijgen. Wij kijken ernaar of de realiteit kan worden, maar de realiteit is ook dat iemand voor de show moet betalen. Dus proberen we er ondersteuning voor te krijgen. Natuurlijk zijn we in zulke projecten geïnteresseerd, maar op het moment moeten we zien welke kant het opgaat.”

Het team wat Lucas Auer onder zijn hoede heeft in de Japanse Super Formula, ontkent dat de Oostenrijker bij dat project betrokken is. Auer reed al eerder in de DTM. “We hebben daar nog niet naar gekeken”, zegt de Motopark-directeur. “We moeten als eerste wat verder komen in de gesprekken met potentiële sponsoren. Wanneer we dat gedaan hebben, kunnen we naar coureurs kijken.”

Motopark Euroformula Open Red Bull Ring

Wat Rumpfkeil wel toegeeft is dat zijn interesse in de DTM gegroeid is, nadat Gerhard Berger directeur werd. “Sinds Gerhard het overnam, kreeg het geheel op een positieve manier een enorm momentum”, reageert de Duitser. “Als je kijkt naar het racen, dat is goed, en de politieke kant zit ook op een redelijk niveau. Ik denk dat dat erg aantrekkelijk is. Het is een goede plek voor coureurs om te verkeren, ook een goede plek voor sponsoren en last but not least, een goede plek voor teams om te zijn.” De teamdirecteur benadrukt dat een stap in de DTM overigens geen gevolgen heeft voor het programma in de Super Formula, het Japanse F3-kampioenschap en de Euroformula Open.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS