DTM

Molina winnaar, titelstrijd tussen Witttmann en Mortara wordt zondag beslist

Uitgegeven door Peter Vader • 15 oktober 2016 17:05 • Print artikel

Miguel Molina heeft de DTM-race soeverein gewonnen op zaterdagmiddag op de Hockenheimring. Al bij de start veroverde de Spanjaard in de Audi RS 5 DTM de eerste plaats en ging na 27 ronden als eerste over de finish. "De start was cruciaal voor het succes van vandaag," aldus Molina. "Daarna had ik een goed tempo en was in staat om naar de overwinning te rijden." De tweede zege van dit seizoen van Molina - de derde overwinning van zijn DTM-carrière - werd echter overschaduwd door het spannende duel tussen Marco Wittmann en Edoardo Mortara in de strijd om de titel van de DTM Champions 2016. Wittmann plaatste zich op zaterdag als tweede en bouwde daarmee zijn voorsprong verder uit in het rijderskampioenschap. Mortara kwam als derde de finish en dus valt de beslissing tijdens de laatste race van het seizoen op zondag.

DTM Hock podium zaterdag

Tot halverwege de 40 minuten durende wedstrijd, leek het een gelopen race voor Wittmann. De BMW-rijder reed op een veilige tweede plaats en Mortara lag aanvankelijk achtste. De Audi bestuurder reed uitgekiende race, gebruikte zijn DRS optimaal en werkte zich stap voor stap naar voren. "De tactiek tijdens de race heb ik verzonnen terwijl in de auto zat", aldus Mortara aan de finish. "Ik heb mijn DRS selectief gebruikt en zag mijn kans op het einde van de race. We waren al erg snel, maar ik hoop dat ik morgen nog meer concurrerend kan zijn om alsnog de titel te winnen.” "Terwijl Mortara een zeer spannende race kende, verliep de race van Wittmann vrij rustig. "Van te voren was ons doel om Edoardo voor te blijven en dat is gelukt. De drie punten die ik heb vandaag meer heb dan Edo, kan belangrijk zijn bij het einde. Maar hij had een goed tempo en we hebben tot morgen nog veel werk te doen, "zei Wittmann.

DTM Hock Molina winnaar

Achter António Félix da Costa en Mike Rockenfeller op de vierde en vijfde plaats werd René Rast in pas zijn tweede DTM-race zesde. Timo Glock, Jamie Green, Tom Blomqvist en Paul Di Resta in de beste Mercedes-AMG-pilot completeerden de posities zeven tot tien punten.

DTM Hock Moratara op jacht

In het rijderskampioenschap staat Marco Wittmann bovenaan aan de vooravond van de laatste DTM race van het seizoen 2016. Bij de start op zondagmiddag op de Hockenheimring leidt hij met 194 punten. Zijn voorsprong op Edoardo Mortara (177 punten) is 17 punten. De 18e DTM seizoens ronde start op zondag om 15:15. De ARD zendt de titelstrijd live uit vanaf drie uur ’s middags vanaf het circuit van Hockenheim.

DTM Hock uitslag zaterdag

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS