DTM

Mercedes optimistisch na verandering reglementen: "Beste wat had kunnen overkomen"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 1 april 2018 19:21 • Print artikel

De Mercedes-coureurs van het DTM-kampioenschap denken dat hun kansen dit jaar een stuk beter zullen zijn dan tijdens het teleurstellende 2017-seizoen, vanwege de veranderde aerodynamische reglementen. Mercedes viel gedurende afgelopen jaar uit de race om de titel met een zesde plaats van Lucas Auer als best geklasseerde Mercedes-rijder in de uiteindelijke eindstand van het kampioenschap. DTM heeft er voor gekozen de neerwaartse druk in 2018 met een derde te verminderen waardoor onder andere de afmetingen van diverse vleugels worden verkleind en de 'endplates' op de zijkant in hun geheel komen te vervallen. Als gevolg hiervan zegt de ervaren Mercedes-coureur Gary Paffett dat de motivatie weer aanzienlijk is toegenomen voorafgaand aan het laatste seizoen van het merk in de klasse.

Mercedes Auer

"De afgelopen vijf jaar beschikte Audi over beter aerodynamica", aldus de DTM kampioen van 2005. "Elk jaar werd je weer verbaasd toen ze hun ontwerp presenteerde. De details van de Audi bolides waren altijd ongelofelijk. Het kost erg veel geld en veel tijd om zo ongelofelijk te zijn. Het aanpassen van de aerodynamica is het beste wat het kampioenschap had kunnen overkomen. We voelen dat BMW de betere motor heeft, wat logisch is want het is het laatste model. Elk team is een beetje verschillend. Maar ik denk dat er minder verschillen zullen zijn dit jaar dan vorig jaar."

Ook merkgenoot Edoardo Mortara, die in 2017 de overstap van Audi naar Mercedes maakte, onderschrijft dit: "Afgelopen jaar had de bolide sterke en zwakke punten en was het soms lastig de volledige controle te hebben. Uniforme aerodynamica kan ons helpen, vooral ten opzichte van Audi."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS