DTM

Mercedes hield de motorwissel tegen: "Gingen we door met de V8-motor en nu vertrekken ze"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2018 19:39 • Print artikel

Voormalig Audi-motorsportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich denkt dat het vertrek van Mercedes uit de DTM er voor gaat zorgen dat de banden van het DTM-kampioenschap met het Japanse Super GT nauwer gaan worden.

DTM Mercedes


Eerder wilde de DTM al overstappen naar de Super GT-gestijlde turbo aangedreven 2.0l, 4 cilindermotoren. Beide kampioenschappen stelden samen de Classe One-regels op. Het verhaal gaat dat Mercedes de introductie van de motoren tegenhield en liever de huidige minder krachtige 4 liter V8-motoren behield.

Nu de Zilverenpijlen vertrekken en de DTM voor de Formule E verruilt, maakt dat de weg vrij voor Audi en BMW om met de Class One-motoren te gaan rijden in 2019. "Met de huidige monocoque en de huidige onderdelen op de auto die in Japan en Duitsland identiek zijn, hebben we de regels van beide kampioenschappen naar elkaar toe kunnen brengen", zei Ullrich tegen het Engelse Autosport. "De afscheiding in de afgelopen twee jaar kwam hoofdzakelijk door de motor, maar dit was alleen omdat één van de Duitse fabrikanten niet door wilde gaan met de vier cilinders."

"Doordat er in Duitsland één tegen was, gingen we door met de V8 en nu vertrekken ze. Het is niet zo mooi wat er gebeurd is. We werken aan de ontwikkeling van de motor. BMW ook. Dus ik denk dat het wat betreft de motor in 2018 behoorlijk identiek is."

De Duitser deed eind 2016 een stap terug bij Audi en denkt niet dat het vertrek van Mercedes uit de DTM het einde van de klasse is. Daarentegen heeft hij juist vertrouwen dat andere fabrikanten instappen. "We denken dat er geen probleem is, omdat andere fabrikanten geïnteresseerd zijn. En het helpt ook om de regels gelijk te trekken met een kampioenschap als dit, als de GT500. Misschien komt er een iemand die naar beide kampioenschappen wil. Dat maakt het meer efficiënt."

Heb je het nieuwe lot al? Nog maar één dag voor de volgende trekking van Staatsloterij. Vergeet hem niet.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS