DTM

Mercedes-coureur Paul Di Resta ziet BMW en Audi als optie voor langer verblijf in de DTM

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2018 09:15 • Print artikel

Mercedes DTM-coureur Paul Di Resta kan in 2019 de overstap gaan maken naar Audi of BMW. De Schot rijdt één van zijn sterkste seizoenen, nadat hij in 2014 vanuit de Formule 1 terugkwam in de DTM en hij op dit moment tweede staat in het kampioenschap, achter stalgenoot Gary Paffett. Aan het einde van het jaar stopt het automerk uit Stuttgart in het Duitse toerwagenkampioenschap.

Paul Di Resta
Paul Di Resta

De 32-jarige coureur testte al de Formule E-bolide van Jaguar, maar reed ook al diverse sportscarraces. HWA, waarvoor Di Resta in de DTM rijdt, stapt volgend jaar in de FE en dat is een optie voor hem. Maar een langer verblijf in het Duitse kampioenschap ziet de Schot ook wel zitten en daarbij zijn Audi en BMW mogelijke opties.

“Mensen vertellen me ‘Dit is je laatste jaar DTM’ en ik zeg dan ‘Dat is het niet, het is Mercedes laatste jaar’”, zei de voormalig F1-coureur. “Je moet ook denken aan je levensonderhoud. Ik ben geïnteresseerd in het FE-project, we praten er over, omdat het waarschijnlijk de Mercedes-coureurs zijn die elders gaan rijden. Je moet ook zorgen dat je voor een competitief team rijd, dat is belangrijk voor mij. Ik ben al lang onderdeel van deze Mercedes familie, maar ik zit lang genoeg in het vak om ook nieuwe relaties aan te gaan, ik denk dat ze daar erg open tegenover staan.” De coureur ziet dus opties bij Audi en BMW, wanneer hun line-up uitgebreid wordt, om zodoende het vertrek van Mercedes te compenseren.

“Ik denk dat het zo is”, reageerde Di Resta. “Ze hadden niet lang geleden acht auto’s. Maar het grote ding is dat er nieuwe regels en een nieuwe motor is en de kosten die er bij betrokken zijn. Ik denk dat ze gewoonweg terughoudend zijn, ze gaan er met de beste intenties in om een lange termijn toekomst zeker te stellen.” Dit jaar compenseert de Schot zijn DTM-activiteiten met het endurance racen, zo rijdt hij in Amerika voor United Autosport, maar kwam ook in actie tijdens de 24 uur van Le Mans. De Mercedes-coureur wil meer van dit soort races doen.

“Ik geniet dit jaar echt van de sportscars”, zei Di Resta. “Ik denk drie van de grootste wedstrijden op de endurance kalender te doen en ik genoot er tot op heden absoluut van. Ik was niet zeker van mijzelf over het delen van de auto met iemand anders, maar teamgenoten om het weekend mee te delen was groots. Daarom was het was het na Le Mans zo'n teleurstelling om zo’n probleem te hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS