DTM

Maximilian Götz verandert van team en rijdt met Lucas Auer voor WINWARD Racing

Uitgegeven door Peter Vader • 28 februari 2022 07:12 • Print artikel

München/Affalterbach - Mercedes-AMG zorgt voor veel afwisseling in de DTM: titelverdediger Maximilian Götz wisselt van team, Maro Engel viert zijn tweede comeback en de Canadese DTM-nieuwkomer Mikaël Grenier vergroot de internationaliteit van de traditionele reeks. Slechts twee coureurs van het merk uit Affalterbach zullen in het nieuwe seizoen voor hetzelfde raceteam uitkomen als vorig jaar: Lucas Auer en Maximilian Buhk. De Mercedes-AMG-teams GruppeM Racing, HRT, Mücke Motorsport en WINWARD Racing zullen in totaal zeven van de ongeveer 550 pk sterke Mercedes-AMG GT3 inzetten in de DTM 2022, die het nieuwe seizoen start van 29 april tot 1 mei in Portimão, Portugal, en acht raceweekenden omvat.

Maximilian Götz DTM kampioen 2021
Maximilian Götz DTM kampioen 2021

Maximilian Götz pakt het titelverdedigingsproject aan met een nieuw team en een nieuw startnummer. De DTM-kampioen, die vorig seizoen drie overwinningen boekte en in totaal acht keer op het podium eindigde, keert onder leiding van Christian Hohenadel terug bij WINWARD Racing. In het duits-Texaanse team uit Altendiez in het Westerwald treft Götz als teamgenoot de Oostenrijker Lucas Auer, die in 2021 met WINWARD Racing vooral in de tweede seizoenshelft enorm sterk was en het seizoen afsloot op de vijfde plaats in het rijdersklassement. "Ik heb grote successen met het team dat voortkwam uit HTP Motorsport. Terugkeren naar WINWARD Racing met auto nummer 1 is een emotioneel iets voor mij en een echt voorrecht", aldus de 36-jarige Uffenheimer. "Het winnen van de DTM-titel was ongelooflijk moeilijk, maar het succesvol verdedigen ervan zal ongetwijfeld nog moeilijker zijn. Met Lucas Auer heb ik een ijzersterke teamgenoot, we zullen elkaar pushen."

Maro Engel maakt al zijn tweede comeback. Van 2008 tot 2011 en 2017 reed de 35-jarige met Mercedes in de DTM. Engel, een van de meest ervaren Duitse GT-coureurs, zal met het Duits-Aziatische team GruppeM Racing (Hong Kong/Althengstett) strijden om teambaas Kenny Cheng. Zijn teamgenoot wordt een DTM-nieuwkomer, de Canadees Mikaël Grenier. De 29-jarige heeft zichzelf aanbevolen voor de topklasse DTM met de Pro-Am-titel in de Intercontinental GT Challenge die begin februari werd gewonnen.

Arjun-Maini-und-Luca-Stolz-HRT-Haupt-Racing-Team-DTM-2022
Arjun Maini en Luca Stolz rijden in 2022 voor het HRT-Haupt Racing Team

Het in Nürburgring gevestigde Haupt Racing Team (HRT) van teameigenaar Hubert Haupt, met wie Götz in 2021 kampioen werd, rekent voor het nieuwe seizoen op Luca Stolz en Arjun Maini. De Indiër Maini reed vorig jaar zijn eerste DTM-seizoen en eindigde als tweede op het podium bij de finale op de Norisring, terwijl de 25-jarige Stolz uit Kirchen vorig jaar debuteerde bij een gaststart op de Nürburgring in de traditionele reeks.

Naast Auer is Maximilian Buhk de enige coureur die in de DTM zal uitkomen voor hetzelfde team als vorig jaar in de zevenkoppige Mercedes-AMG-rijdersbezetting. Buhk blijft voor het Berlijnse team Mücke Motorsport rijden rond teambaas Peter Mücke. De 29-jarige uit Dassendorf rijdt nog steeds in een Mercedes-AMG die is uitgerust met het Space Drive-systeem, een elektrische stuurinrichting waarvoor geen mechanische stuurkolom nodig is. Met deze innovatieve ontwikkeling van Schaeffler-Paravan behaalde Buhk zijn eerste DTM-podiumfinish op de Norisring.

Lucas_Auer_wins_DTM_Assen_2021
Lucas Auer winnaar van de DTM race op TT circuit Assen in 2021

Met twaalf rijderskampioenschappen, 14 teamkampioenschappen en acht constructeurskampioenschappen is Mercedes-AMG het meest succesvolle merk in de in 1984 geïntroduceerde DTM. "Met de constructeurs- en rijderstitels vierden we vorig seizoen een sterke terugkeer naar de DTM. Voor de Mercedes-AMG GT3 biedt de DTM ook dit jaar weer een groot en bekend podium om onze merkaanwezigheid uit te breiden", legt Christoph Sagemüller, hoofd van Mercedes-AMG Motorsport, uit.

Benedikt Böhme, Managing Director van de DTM-organisatie ITR: "Mercedes-AMG is bijna vanaf het begin een integraal onderdeel van de DTM geweest en we zijn verheugd dat ze dit verhaal in 2022 willen blijven schrijven. Hun successen spreken voor zich, maar één ding is zeker: in het nieuwe seizoen zullen ze de opgejaagde zijn in zowel het rijders- als het constructeursklassement."

Haupt_Racing_Team_strategische_samenwerking_PAUL_GmbH
Het Haupt Racing Team heeft voor 2022 een strategische samenwerking met PAUL GmbH

"Ik ben er zeker van dat we samen met onze teams en de topklasse rijders line-up zullen blijven zorgen voor succes in het nieuwe seizoen", voegt Stefan Wendl, hoofd van Mercedes-AMG Customer Racing, toe. Voormalig DTM-coureur Thomas Jäger treedt op als Sportief Directeur DTM voor Mercedes-AMG. "In zijn debuutseizoen heeft de DTM laten zien hoe hoog de sportieve normen van deze serie zijn. De betrokken teams en coureurs zijn absoluut van topniveau in de GT-racerij. Daarom is het ook een verplichting voor ons als Mercedes-AMG om onze teams op de best mogelijke manier te ondersteunen", aldus Jäger.

"Mercedes-AMG is met zijn uitgebreide inzet altijd een van de pijlers van de DTM geweest. Net als vorig jaar is het merk met zeven voertuigen opnieuw vertegenwoordigd in het sterke startveld", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations bij ITR. "Mercedes-AMG heeft vijf cockpits anders bezet en daarmee de kaarten herschikt. Deze rotatie zorgt voor intense afwisseling en enorme opwinding, wat alleen maar goed kan zijn voor ons en vooral voor de DTM-fans."

Maximilian_Gotz_kampioen_2021_MercedesAMGCustomerRacing
Maximilian Götz over de eindstreep als DTM kampioen 2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS