DTM

Mattias Ekström neemt DTM-afscheid in stijl met zevende Audi RS 5 DTM in seizoensopener

Uitgegeven door Johan Vis • 18 april 2018 07:58 • Print artikel

Mattias Ekström neemt in de seizoensopener van het nieuwe DTM-seizoen in stijl afscheid van de klasse waar hij naam en faam maakte. De Zweed, die na 17 jaar afscheid neemt van de DTM, krijgt op 5 en 6 mei de beschikking om een zevende Audi RS 5 DTM te besturen om zo zijn fans, merk en serie te bedanken.

Matties Ekström DTM 2018

Eerder dit jaar kondigde Ekström al aan te stoppen met de DTM, waarna Robin Frijns zijn plek innam als fabriekscoureur bij Audi. Hij gaat zich nu volledig richten op het FIA World Rallycross Championship met zijn team EKS Audi Sport.

“Mattias besloot afgelopen winter afscheid te nemen van zijn DTM carrière”, verklaarde Dieter Gass, hoofd van Audi Motorsport. “Toch liet hij wel doorschemeren dat hij afscheid wou nemen van zijn DTM fans op een speciale manier en dat is uiteindelijk gelukt door een zevende Audi RS 5 DTM aan de start te laten verschijnen.”

Mattias Ekström startte zijn DTM-carrière in 2001 op 22-jarige leeftijd voor Audi’s klantenteam ABT Sportsline. In 2004 werd hij toegevoegd als officiële fabriek coureur en pakte daarmee direct zijn eerste titel in de DTM. Een tweede titel volgde in 2007. In totaal nam Ekström deel aan 195 DTM races, won twee titels, scoorde 23 overwinningen en pakte 20 pole posities, 18 snelste ronde tijden en een ongelooflijke 1219 punten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS