DTM

Marco Wittmann wint race 2 op de Norisring, puntenfinish voor Robin Frijns met P8

Uitgegeven door Johan Vis • 25 juni 2018 04:11 • Print artikel

BMW-coureur Marco Wittmann heeft de tweede race van de DTM op de Norisring op zijn naam geschreven nadat de Duitser van een zevende positie was gestart. De Nederlander Robin Frijns reed sterk de punten in.

null

Wittmann kon in de slotfase van de race op het stratencircuit een voorsprong opbouwen tot een veilige marge van twee en halve seconden, waarbij al vroeg in de race de strategie was om deze race naar zich toe te trekken.

Waar Wittmann en BMW een snaarstrakke zege boekten, barstte iets daarachter de strijd om het kampioenschap open tussen Gary Paffett en Timo Glock.

Een langzame stop van de Brit in de elfde ronde van de race, zorgde ervoor dat hij voor de deur kwam voor concurrent in het kampioenschap Timo Glock. Net als op de Hockenheimring had Paffett het snelheidsvoordeel, terwijl Glock kon profiteren van een betere wegligging in de bochten.

De strijd tussen beide coureurs duurde bijna 20 ronden op de Norisring, met als hoogtepunt een bijna crash tussen beiden nadat Paffett bij het ingaan van de hairpin na start finish de BMW van Glock een tikje gaf en moest corrigeren om zijn weg te vervolgen.

Paffett leek de strijd met Glock te winnen, maar het verliezen van de controle bij het ingaan van Scholler S zorgde ervoor dat de Brit plaatsen verloor. Hierdoor finishte de Mercedes coureur buiten de punten op een dertiende positie, terwijl Glock het laatste punt pakte in de tweede DTM race.

In het kampioenschap leidt Gary Paffett nog steeds met 99 punten gevolgd door Edoardo Mortara met 93 punten. Marco Wittmann schuift dankzij zijn overwinning op en staat boven Timo Glock met gelijk aantal punten, namelijk 92.

Het podium werd verder gecompleteerd door Edoardo Mortara op de tweede positie, nadat de Italiaan gisteren er met de winst vandoor ging. Polesitter Daniel Juncadella pakte de laatste podiumpositie.

Robin Frijns startte de tweede race voor Audi op de 16e positie. Maar een sterk optreden zorgde ervoor dat de Nederlander punten pakte door naar een achtste positie te rijden.

Volgende maand komt het DTM-circus in Nederland. Wil jij erbij zijn?
Kijk hier voor DTM-kaarten

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS