DTM

Marco Wittmann snelste tijdens eerste DTM-kwalificatie in Assen, Robin Frijns start achteraan

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2019 10:47 • Print artikel

De eerste kwalificatie van de DTM in Assen is een prooi geworden voor Marco Wittmann. De BMW-coureur zette een tijd neer van 1:25,434. Achter de Duitser volgde op 0,158 seconde Rene Rast in de Audi. Loic Duval was de tweede Audi op plek 3.

Marco Wittman Assen
De BMW-coureur heerste in de kwalificatie en zette al vroeg de snelste tijd neer, waar de anderen niet aan konden tippen. Snelste privateer coureur was Pietro Fittipaldi in de auto van het Belgische WRT. De Braziliaan zette met 1,25,751 met de Audi een mooie vierde tijd neer.

Met ruim tien minuten te gaan, kwam Jake Dennis langs de baan tot stilstand. De Brit kwam niet meer van zijn plek, waarna de auto naar de pits werd gesleept. Op dat moment had Wittmann al de snelste tijd genoteerd, gevolgd door Rene Rast. Toen de rode vlag weer werd ingetrokken, ging Kelvin van der Linde als eerste weer de baan op. Hij zag eerder in de sessie zijn tijd afgenomen worden.

Op het moment dat de auto’s weer naar buiten mochten, dook Fittipaldi direct naar plek 4, terwijl kort daarna Marco Wittmann wederom zijn tijd verbeterde. Voor het vallen van de vlag, verbeterde de hele top drie zich nogmaals. Wittmann was de eerste die nogmaals een snellere tijd neerzette, waarna de rest van de top vijf volgde. Uiteindelijk had het geen gevolgen meer voor de startvolgorde.

Robin Frijns stond het merendeel van de sessie op de twaalfde positie. Ondanks dat de Limburger zichzelf bij het vallen van de vlag nog verbeterde, kon hij zich niet verder naar voren werken. De Aston Martins bezetten de laatste vier plekken op de grid. Snelste coureur in de Britse bolide was Daniel Juncadella. Na afloop van de kwalificatie werd Frijns overigens naar achteren gezet vanwege een olielek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS