DTM

LINE-UP: BMW voegt 19-jarige Zuid-Afrikaan aan haar DTM-gelederen toe: "Snelheid en veelzijdigheid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2019 18:12 • Print artikel

BMW heeft haar DTM-lineup voor 2019 afgerond. Als laatste coureur is door het merk uit Bayern Sheldon van der Linde aangenomen. Het is de eerste keer dat een Zuid-Afrikaan in het Duitse kampioenschap gaat rijden. De 19-jarige coureur, die de laatste jaren met Audi reed, maakt daarmee een bijzondere stap.

Sheldon van der Linden

De coureur vervangt Agusto Farfus die zich gaat richten op het FIA World Endurance Championship en voegt zich daarmee bij Bruno Spengler, Phillipp Eng, Timo Glock, Joel Eriksson en Marco Wittman. De laatste twee BMW-mannen worden bij Team RBM de teamgenoten van Van der Linde. BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt heeft veel vertrouwen in zijn nieuwe pupil.

"Het is fantastisch om weer een getalenteerde tiener in ons team te hebben”, zei de Duitser. “Sheldon heeft half december, aan het stuur van de BMW M4 DTM, een fantastische indruk gemaakt tijdens de Young Driver Test. Daarvoor hebben we zijn carrière op de voet gevolgd in het GT-racen. De snelheid en veelzijdigheid van Sheldon maakt hem de perfecte toevoeging voor ons BMW M Motorsport-programma.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS