DTM

Lang gekoesterde droom Robin Frijns in vervulling: "Mooi ook dat ik weer in Nederland kan racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 december 2018 16:07

Vanaf komend jaar wordt in de Duitse toerwagenserie DTM een nieuw technisch reglement van kracht, waarmee het turbo-tijdperk wordt ingeluid. Audi Sport heeft ervoor gekozen om met de zes rijders die het afgelopen seizoen al voor het merk met de vier ringen in actie kwamen, ook in 2019 aan de DTM deel te nemen. Dat betekent ook dat de Nederlander Robin Frijns (27) voor het tweede achtereenvolgende jaar voor Audi in de DTM aan de start verschijnt. Frijns combineert zijn deelname aan de DTM 2019 als fabrieksrijder voor Audi Sport met zijn programma in de Formule E, waarin hij uitkomt voor het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing. Er zijn in het Formule E-seizoen 2018-2019, dat afgelopen weekeinde van start ging in Saoedi-Arabië, geen wedstrijden die met de DTM samenvallen en omgekeerd.

Robin Frijns DTM

Voor Frijns gaat met de combinatie van de beide programma’s een lang gekoesterde wens in vervulling. “Ik ben heel blij dat ik er ook in de DTM weer bij ben”, zegt hij. “Zeker nu we aan het begin staan van een nieuw tijdperk met de komst van de turbomotoren, waarmee de auto’s meer vermogen krijgen. Dat ligt me natuurlijk wel. En mooi ook dat ik weer in Nederland kan rijden.”

Tijdens het weekeinde van 20 en 21 juli is de DTM voor het eerst te gast op het TT-Circuit in Assen. Eerder al, in het weekend van 18-19 mei, doet de DTM het Belgische circuit van Zolder, wat eveneens prima is aan te rijden voor de Nederlandse fans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS