DTM

Kruisbestuiving DTM en Moto GP op TT-circuit van Assen

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 28 juni 2019 06:08 • Print artikel

Onder het motto ‘MotoGP meets DTM’ debuteerde 2012 DTM-kampioen Bruno Spengler donderdag zijn BMW M4 DTM in ‘de Kathedraal van de Motorsport’. Ook stapte MotoGP-coureur Franco Morbidelli achter het stuur van de DTM-bolide! De DTM komt van 19 tot en met 21 juli 2019 voor het eerst naar het TT Circuit Assen. Met nieuwe 610 Pk- turbomotoren blazen de ruim 300 kilometer per uur snelle coupéversies van Audi, Aston Martin en BMW voor het eerst over de TT-baan in wat ook wel de Formule 1 van de toerwagens genoemd.

Kruisbestuiving DTM en Moto GP op TT-circuit van Assen Bruno Spengler en MotoGP-coureur Franco Morbidelli

En hard gaat het op Assen! Computersimulaties wezen al uit dat de ‘Ramshoek’ met 275 km/h met DRS de snelste bocht op de DTM-kalender wordt, waarbij de coureur met centrifugaalkrachten te maken krijgt van 2.7 maal zijn eigen gewicht. De Canadees Spengler kon het ervaren en ontdekte met name in het eerste deel van het circuit al een paar mooie inhaalpunten voor de races op 20 en 21 juli aanstaande.

DTM meets Moto GP op TT-circuit van Assen

De enige Nederlander Robin Frijns staat in Assen aan de start met maar liefst 5 voormalige DTM-kampioenen, waaronder dus BMW-coureur Bruno Spengler en oud F1-coureur Paul di Resta in de Aston Martin Vantage DTM. Voor 2017-kampioen en huidige leider in de tussenstand René Rast en zijn achterban uit het Duitse Minden is Assen een thuisrace, op slechts 2 uren rijden.

Aston Martin coureur Daniel Juncadella, Moto2-coureur Lukas Tulovic, Gedeputeerde van Drenthe Henk Brink, Burgemeester van Assen Marco Out, DTM-directeur Achim Kostron, TT-directeur Peter Oosterbaan en organisator Lee van Dam waren getuige van de eerste DTM-ronden

Organisator LDP International b.v. uit Assen is bijzonder verguld met het debuut van de DTM op Assen en de samenwerking voor de komende drie jaren. In het grootste autosportweekend van het jaar voor Nederland rijdt ook BOSSGP, de klasse met échte Formule 1-bolides én de nieuwe W-series, de allereerste formuleklasse speciaal voor vrouwelijk talent, met onze Nederlandse trots Beitske Visser.

In ‘de kathedraal van de motorsport’ mag zelfs een demonstratie van Moto2-coureurs uit het wereldkampioenschap MotoGP niet ontbreken. De Duitse Moto2-coureur Lukas Tulovic rijdt dit weekend de TT met DTM Assen op zijn motorfiets en verzorgt met andere Moto2-coureurs tijdens DTM Assen een demonstratie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS