DTM

Kippenvel gegarandeerd: BMW M1 Procar Revival op de Norisring; nationale racelegende Jan Lammers gaat ook deelnemen

Uitgegeven door Peter Vader • 10 april 2019 14:41 • Print artikel

Het ondersteunende programma van het DTM-evenement op de Norisring wordt gekenmerkt door wel een heel speciale traktatie voor de autosportfans. De legendarische BMW M1 Procars zullen op volle snelheid demonstratieronden gaan rijden tijdens alle drie de dagen van het traditionele evenement op het stratencircuit in de Duitse deelstaat Beieren. Voorlopig zijn er minstens veertien auto's aangemeld. Met deze 470 pk sterke BMW-sportwagens werden in 1979 en 1980 monomerkencup-races verreden, onder meer in het ondersteunende programma van Europese Formule 1-evenementen, maar in juni 1980 ook op de Norisring tijdens de "200 Meilen von Nürnberg". Van 5 tot en met 7 juli wordt het dus een echte revival op de 'Nürnberger Dutzendteich'.

BMW M1 Procar Revival op de Norisring

Tegenwoordig is het ondenkbaar, maar toentertijd streden de vijf als snelste gekwalificeerde rijders tijdens de F1-kwalificatie, mee om de overwinning in de Procar-race die in hetzelfde weekend werd verreden. Gevestigde namen uit die tijd zitten in juli op de Norisring ook weer aan het stuur van deze mooie klassiekers, waaronder voormalig Formule 1-coureurs Marc Surer (SUI), Christian Danner (GER) en onze eigen racelegende, Jan Lammers. Een Procar-veld op het circuit van deze omvang is een zeldzaamheid, niet het minst met het oog op de waarde. Verzamelaars betalen meer dan een miljoen euro voor een BMW M1 Procar.

BMW M1 Procar Revival

Gerhard Berger, voorzitter van de overkoepelende organisatie van de DTM ITR: "Dit is een unieke ervaring voor onze fans! Ik reed ooit zelf een race-M1 tijdens een klassiek evenement. Het geluid van de zescilindermotor is adembenemend. Een M1-veld op volle racesnelheid onderweg op de Norisring bezorgt je kippenvel!" Naast de BMW M1 Procar komen er nog meer aansprekende, klassieke racewagens naar de Norisring. De populaire Tourenwagen Classic-serie, vorig jaar nog op Circuit Zandvoort aan het werk te zien, geeft acte de préséance met een vol veld van DTM-raceauto's uit de tachtiger en negentiger jaren. Daarnaast zullen de Porsche Carrera Cup Deutschland en de W-serie, de nieuwe formule raceklasse voor vrouwen, in het ondersteuningsprogramma aan het werk te zien zijn!

BMW M1 Procar Revival

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS