DTM

Het Japans Super GT en DTM gaan gezamenlijke race in Fuji rijden

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 april 2019 13:46 • Print artikel

Tijdens de seizoensfinale gaan drie Super GT-auto’s in Hockenheim meerijden met de DTM. Dit als voorloper op de eerste gezamenlijke race in november in Fuji. Het Japanse en Duitse kampioenschap werken al lange tijd aan gezamenlijke regels en hopen daarmee meer fabrikanten op de grid te krijgen.

DTM

Het Super GT en de DTM hebben nu bevestigd dat er een gezamenlijke race in Japan gaat plaatsvinden. Waarbij er dus een beperkte inzet van de Super GT bij het DTM-evenement gaat zijn. De Super GT gaat drie auto’s inzetten in oktober, voordat de velden worden samengevoegd voor een gezamenlijke race op Fuji in november. Op Hockenheim gaan alle Super GT-fabrikanten een auto inzetten. Dit zijn de fabrikanten Nissan, Lexus en Toyota. In Fuji gaat het voltallige DTM-veld rijden. Waarbij er volgens het twee race-format van het Duitse kampioenschap gereden gaat worden. Alle banden gaan op de leverancier van de DTM, Hankook rijden.

Volgens Gerhard Berger, directeur van de DTM-organisatie, is dit een grote stap in de samenwerking, terwijl Super GT-directeur Masaaki Bando zegt blij te zijn dat een gezamenlijke race nu eindelijk is gerealiseerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS