DTM

Het Circuit Zolder staat internationaal weer op de kaart! "DTM werd een topweekend!"

Uitgegeven door Johan Vis • 29 mei 2019 13:21 • Print artikel

“Funfastic, dankbaar en super tevreden!”, dat zijn de woorden van Sven Pribylla, directeur van Circuit Zolder, na het succesvolle DTM-weekend. Circuit Zolder staat internationaal gezien weer op de kaart. De targets die door DTM waren opgelegd werden ruimschoots overschreden.

Circuit Zolder DTM

“Dit is de bekroning van drie jaar keihard werken aan de comeback van Circuit Zolder op de internationale scène. Het was een lange weg. De maandenlange voorbereiding voor het event hebben meer dan hun vruchten afgeworpen”, aldus een tevreden directeur, die het recentelijk verreden DTM-weekend als het hoogtepunt van de wederopstanding van Zolder beschouwt.

“DTM werd een topweekend! De teams en de fans wisten Zolder te waarderen. Veel spektakel op en naast de baan, dat zijn de troeven die Zolder in de aanbieding heeft en die veelvuldig werden uitgespeeld. De organisatie van de DTM-race heeft ons getest tot op het bot. Ik ben blij dat we samen met ons team en de honderden vrijwilligers de test goed hebben doorstaan. Natuurlijk zijn er punten om aan te werken. Die nemen we natuurlijk mee in onze evaluatie, die we samen met de DTM zullen maken”, besloot Sven Pribylla.

Het DTM-weekend werd niet alleen sportief een topper, ook toeristisch Limburg kon haar graantje meepikken. De hotels in de wijde omgeving waren volgeboekt en ook de Versuz kreeg heel wat extra bezoekers over de vloer. “Na het optreden van Bob Sinclar op Zolder, kwam de top DJ ook bij ons draaien. Echt super feestje! Fijn om zo een internationaal publiek te mogen ontvangen”, zei Yves Smolders van de Versuz na afloop.

Voor BMW Team RBM was het een meer dan geslaagde terugkeer naar hun thuiscircuit. Negen jaar na hun laatste succes op Circuit Zolder – een zege voor drievoudig WTCC-kampioen Andy Priaulx – won de Oostenrijker Philipp Eng voor het Belgische BMW-Team Race 1 en kreeg hij op het podium het gezelschap van zijn Zweedse teammaat Joël Eriksson (tweede) en teambaas Bart Mampaey!

DTM Zolder podium zaterdag met Joel Eriksson Bart Mampaey Philipp Eng Nico Muller
Podium op zaterdag met teambaas Bart Mampaey!

“Het deed werkelijk deugd om samen met Philipp, Joël en alle teamleden dit succes op passende wijze te vieren”, aldus Bart Mampaey, die met heel veel plezier terugdenkt aan de podiumviering na Race 1. “Vooral omdat we deze prestaties – de eerste zege van Philipp in DTM – voor eigen publiek neerzetten, op een circuit waar wij als BMW-familie een groot stuk van onze geschiedenis hebben geschreven. Automatisch schieten me flitsen door het hoofd van de zege van voormalig F1-rijder Patrick Nève, die in 1977 tijdens de Grote Prijs van Zolder in de BMW 530 alle concurrenten achter zich liet. Maar ook van mijn eerste bescheiden optreden binnen de rangen van het team van mijn vader, dat zowel in ’80 als ’81 de 24 Uren van Zolder won, van de finale van het BK Circuit 1986 gewonnen door Jean-Michel Martin, en uiteraard van de fameuze EG Trophy van datzelfde jaar, waarin Eric Van de Poele achter het stuur zat van de BMW 635 CSi. Het zal niemand verwonderen dat wij uitermate tevreden waren dat Circuit Zolder alles uit de kast heeft gehaald om de DTM terug naar ons land te krijgen. Dat Belgisch getinte podium beschouw ik als een cadeautje, als de kers op de taart, voor de hele ploeg van Circuit Zolder!”

Het feestje bij BMW Team RBM was nog niet afgelopen, want de 19-jarige Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde zette de BMW Team RBM-auto voor Race 2 op pole position, waarna Philipp Eng via het behalen van de tweede plaats in de race aan de leiding kwam in de tussenstand van het DTM-klassement. “Wij trekken als leider in de DTM-tussenstand naar de volgende afspraak in het Italiaanse Misano en aangezien we die positie op ons thuiscircuit wisten te veroveren, staat de naam van Circuit Zolder stevig in ons geheugen gegrift! “, besluit Bart Mampaey met een knipoog.

“Het was alweer een weekend van ‘leren op de harde manier’. We hadden iets meer kunnen bereiken, maar we deden het beter dan in Hockenheim, we scoorden opnieuw en we hebben bewezen dat we in zowel de kwalificatie als in de races regelmatig in de toptien kunnen eindigen. Bovendien liepen de wagens perfect en hadden ze geen problemen. We groeien...!”, aldus WRT-Audi teambaas Vincent Vosse.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS