DTM

GERUCHT - Stapt R-Motorsport met Aston Martin over naar die andere Duitse top raceserie? + FOTO's

Uitgegeven door Peter Vader • 26 januari 2020 14:41 • Print artikel

Op de social media was afgelopen dagen meerdere keren de komst van R-Motorsport naar het ADAC GT Masters-kampioenschap het gespreksonderwerp. R-Motorsport stapte in 2019 heel ambitieus met vier Aston Martins Vantage in de DTM. Maar na slechts één seizoen eindigt het programma alweer. Maar daar houdt het niet mee op, want de geruchtenmolen draait op volle toeren. Het Zwitserse Aston Martin-team zou in 2020 van plan zijn van start te gaan in een andere Duitse topserie: de ADAC GT Masters!

Aston Martin GT3 R-Motorsport Monza RX foto Peter Vader
De Aston Martin GT3 van R-Motorsport in actie op het circuit van Monza

GT4
Maar wat zou de beweegreden zijn voor deze verandering in het voordeel van het GT3-kampioenschap van de ADAC? Aston Martin kondigde de raceserie al vóór het seizoen 2019 aan als een belangrijke markt. Maar na het faillissement van PROsport Performance, dat in 2019 actief was onder de naam PROpeak Performance in de ADAC GT Masters zowel als in de ADAC GT4 Deutschland, zat Aston Martin zonder klantenteam in de GT3 en GT4-serie. In de ADAC GT4 Deutschland zal nu het Martin Racing Team, het nieuwe team van Aston Martin met coureur Maxime Martin, de Vantage-vlaggen hooghouden.

Aston Martin GT3 R-Motorsport pitstop Monza RX foto Peter Vader

GT3
Dan blijft de GT3 nog over. Het racing team uit St. Gallen kent de Vantage GT3 nog van de GT World Challenge Europe en de Intercontinental GT Challenge. Tijdens de GT World Challenge Europe 2019-race op de Nürburgring behaalden Marvin Kirchhöfer en Ricky Collard de eerste overwinning van het team met het nieuwe GT3-model. Het team gaat aan zijn eerste race in 2020 deelnemen met dezelfde GT3-auto tijdens de 12H Bathurst. IndyCar-legende Scott Dixon, Rick Kelly en Jake Dennis zullen één van de auto's besturen. Marvin Kirchhöfer, Luca Ghiotto en de jonge Olli Caldwell zullen elkaar afwisselen aan het stuur van de zusterauto, aldus een bericht op GT-Place.com.

Aston Martin GT3 R-Motorsport pitbox parking Monza RX foto Peter Vader

Geen overlap
Een ander belangrijk punt voor het team is dat de ADAC GT Masters in 2020 niet zullen overlappen met de GT World Challenge Europe, waarin R-Motorsport ook opnieuw zal gaan rijden. Ghiotto en de voormalige BMW-fabrieksrijder Tom Blomqvist zijn al bevestigd door R-Motorsport voor de SRO-serie. Het zou daarom mogelijk zijn voor R-Motorsport om een seizoen lang parallel in beide series aan de start te komen. Bovendien kent Marvin Kirchhöfer, die sinds 2018 voor R-Motorsport racet, de ADAC GT Masters nog van sponsor EffEff. De voormalige ADAC Formula Masters en ATS Formula 3 Cup-kampioen racet sinds 2017 in de serie. Na een jaar in een HTP Mercedes AMG GT3 reed de uit Leipzig afkomstige coureur de afgelopen twee jaar een Callaway Corvette en heeft hij tot nu toe zes overwinningen in de serie behaald. De andere rijder is Jake Dennis, de R-Motorsport coureur die vorig nog in de DTM reed. Hij kent de ADAC GT Masters ook al van zijn verschillende starts in het seizoen 2018 voor Phoenix Racing en Montaplast van Land-Motorsport. Het wordt dus nog een interessante exercitie wat R-Motorsport in 2020 gaat doen. Teambaas Dr. Florian Kamelger meldde al dat hij zeer binnenkort de raceplannen van het Zwitserse Aston Martin-team bekend zal maken. Nog even wachten dus…

Aston Martin GT3 R-Motorsport pitbox rear Monza RX foto Peter Vader

Aston Martin GT3 R-Motorsport St Gallen Monza RX foto Peter Vader

Aston Martin GT3 R-Motorsport paddock hospitality unit Monza RX foto Peter Vader

Aston Martin GT3 R-Motorsport helmets Monza RX foto Peter Vader

Aston Martin GT3 R-Motorsport left side Monza RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS