DTM

Gerhard Berger verwacht dat de problemen met de nieuwe turbomotor snel opgelost zijn

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 mei 2019 07:29 • Print artikel

Tijdens de DTM-races in Hockenheim en Zolder moesten diverse coureurs opgeven met problemen aan het stuurhuis. De hogere frequentie van de vibraties van de nieuwe - onder de Class-One-regels gebouwde - 2.0 liter turbomotoren schijnen de boosdoener te zijn, waardoor de schade optreedt. DTM-directeur Gerhard Berger denkt dat het problemen snel opgelost zal zijn.

DTM 2019 Zolder start

“Het zijn gewoon vroeg opdoemende, technische problemen als gevolg van het gewijzigde technische concept van de huidige DTM-auto's. Het aantal problemen is minder dan ik dacht”, aldus Berger tegen het Engelse Autosport. “Ik denk dat het twee ŕ drie races kost en dan hebben we het onder controle.”

De voormalig F1-coureur heeft er vertrouwen in dat de problemen opgelost gaan worden. “Er zijn veel specifieke onderdelen gemaakt met een lage kostprijs”, legde de Oostenrijker uit. “Het is duidelijk dat ze op een bepaalde manier zwakker zijn dan voorheen, maar de DTM reageert hierop en brengt het nieuwe concept op de juiste manier weer samen. Ik denk dat het wat duurder uitpakt dan mensen verwachtten. Maar anders zouden we bepaalde zaken helemaal moeten vernieuwen. Op de weg van de problemen die we tegenkomen, moet je namelijk niet alleen met de vibraties omgaan, maar ook met het feit dat er meer hitte wordt gegenereerd. Kortom: technische innovatie en tegelijkertijd een kostenreductie is een hele uitdaging!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS