DTM

Gary Paffett en Paul di Resta zien HWA als een logische start voor Aston Martin in de DTM

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2018 06:41 • Print artikel

Gary Paffett denkt als Aston Martin in de DTM wil komen, zij met Mercedes-specialist HWA een fantastisch platform hebben om mee te starten. De Britse autofabrikant wordt gekoppeld aan de komst met R-Motorsport naar de Duitse toerwagenklasse. R-Motorsport heeft inmiddels een joint venture gestart met HWA, waarbij de ondersteuning van Red Bull moet gaan komen. Paffett ziet een stap van Aston Martin in het kampioenschap wel zitten.

DTM Hockenheim


“Het is een gerucht en ik hoop dat het gaat gebeuren”, zegt de Brit tegen het Engelse Autosport. “We willen niet alleen dat de DTM doorgaat, maar opbloeit, groter en beter wordt en opbloeit naar de echt goede oude dagen. Het is een fantastisch platform en ik denk dat elke fabrikant ziet dat het een gelijk speelveld is vanaf het begin tot het einde. Het is zeker een opwindend vooruitzicht. Er zijn in het verleden vele geruchten geweest over mensen die komen en hopelijk kunnen ze wat verder op de grid komen.”

Volgens stalgenoot Paul di Resta is het niet meer dan logisch dat een merk in de DTM stapt en HWA inschakelt. “HWA levert zo'n goed werk. Ze zijn onafhankelijk en ze werken voor het Mercedes-Benz-merk”, zegt de Schot. “Alle middelen zijn er, dus hebben ze een goed team en alle logistiek. Dan is het logisch voor andere fabrikanten om precies op te pakken waar Mercedes vertrokken is. Ik hoop dat ze het doen, omdat het voor mij ook cruciaal was. Hier begon ik mijn professionele carrière. De DTM is een belangrijke sleutel voor jonge jongens om door te kunnen breken. Alle coureurs houden ervan om dit te doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS