DTM

Fraai randprogramma bij DTM weekenden in 2018 met formule junior racen, één merkencup en klassieke toerwagens en sportscars

Uitgegeven door Peter Vader • 21 april 2018 13:40 • Print artikel

Radiostilte? Fout! Ook in het seizoen 2018 bieden de DTM-evenementen opnieuw een volledig en gevarieerd dagprogramma. Geen enkele andere raceserie biedt meer aan de bezoeker. Het programma op en naast de baan maakt de DTM-evenementen 2018 tot gezinsvriendelijke festivals. Tijdens de eerste twee evenementen van het jaar zijn er verschillende hoogtepunten van een hoog entertainment niveau naast de trainingen, de kwalificatiesessies en de races van de DTM.

Hockenheim organiseert de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup, de ADAC Formula 4 en DRM Classic Cup invitational races. Op de Lausitzring is er een vrijwel identiek programma, maar in plaats van de DRM Classic Cup staan de even spectaculaire Touring Car Classics aan de startstreep.

ADAC Formule 4

Bekende naam in Formula Motorsport
Ook dit jaar staat de ADAC Formula 4 weer op het programma, die al bestaat sinds 2015. DTM-rookie Joel Eriksson (BMW) werd in het eerste jaar tweede in dit kampioenschap. De instapserie van de juniorformulesport maakt deel uit van de ondersteuningsprogramma bij de start in Hockenheim en tijdens het tweede DTM-raceweekend op de Lausitzring. En ook hier worden de fans gepresenteerd op een bekende naam: David Schumacher, zoon van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher, rijdt voor zijn vaders team, US Racing. De 15-jarige coureur treed in de voetsporen van zijn neef Mick, die twee seizoenen in de Formule 4 reed en daarin in 2016 tweede werd.

Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup

Nieuwe merkencup met Audi R8
Met de Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup, zal er een merkencup vertegenwoordigt zijn in het ondersteuningsprogramma van de DTM, bij de seizoensopener in Hockenheim en aan de Lausitzring 2018. De nieuwe Cup zal in zijn debuutseizoen worden verreden met maximaal twintig auto's van de nieuwe Audi R8 LMS GT4. De nieuwe R8 LMS Cup is bedoeld voor zowel professionals als semi-professionals en ambitieuze juniorpiloten. Er worden twee vrije trainingsessies verreden, twee kwalificatiesessies en twee races van elk dertig minuten. Met de jonge Hongaarse Vivien Keszthelyi start er ook een veelbelovende motorsportvrouw in de R8 LMS Cup. De kampioen ontvangt een gloednieuwe Audi R8 als een winnaarsbeloning.

Fascinerende raceauto's van drie decennia
De DRM Classic Cup en de Touring Car Classics zijn afwisselend te bewonderen tijdens de eerste drie Duitse evenementen. De DRM Classic Cup, waarbij voertuigen van het Duitse racekampioenschap (1971 tot 1981) worden gebruikt - waaronder de Porsche 935, de legendarische Ford Capri of de BMW M1 Procar - verschijnen voor de eerste keer in de DTM in Hockenheim in de baan. Liefhebbers van deze historische raceauto's kunnen zich voor de tweede keer verheugen op deze raceserie, omdat de DRM Classic Cup naast de Sportscars 2000 ook op de Norisring te zien zal zijn. Voor het eerst in meer dan veertig jaar racen de sportwagens en prototypen die vroeger zo typerend waren voor de Norisring, opnieuw in Neurenberg. Bij de DRM Classic Cup gaat het om deelname op uitnodiging, wat de races maken die geen deel uitmaken van een algemene raceserie.

Tourenwagen_Classics

De Touringcar Classics brengt op zijn beurt de DTM-klassiekers van de jaren tachtig en negentig terug, dit jaar te zien op de Lausitzring. Vorig jaar maakte de serie voor het eerst deel uit van het kaderprogramma van de huidige DTM. In deze serie zien we toerwagentoppers in de baan verschijnen zoals de Alfa Romeo 155, de oer BMW M3, de Ford Sierra Cosworth, de Mercedes 190 2.3 Evo en de Opel Omega.

"Laut. Nah. Dran."
Maar de DTM is meer dan "slechts" autosport. "Laut. Nah. Dran, " is het motto van de serie en tijdens de evenementen zullen bezoekers ook iets buiten de autosport worden aangeboden. Het gevarieerde programma maakt van elk raceweekend een familievriendelijk festival. In de paddock zijn er tal van attracties zoals handtekeningensessies van de sterren, wedstrijden en live-concerten met internationale topsterren. De seizoensopener in Hockenheim begint met een knaller: The Fantastic Four zal de fans trakteren op bekende hits en nieuwe nummers van hun album "Captain Fantastic". Op de Lausitzring kunnen fans zich verheugen op het DJ-duo "Gestört aber GeiL" en op de DFB-Pokal-Endspiels.

Daarnaast bieden Pit-View, Fan-Terrace en Pit-Walk een blik achter de schermen van de DTM. En degenen die graag even willen pauseren, zijn in goede handen in het Fan Village met zijn Food-Trucks. Eén ding is daarbij altijd zeker: in geen enkele andere raceserie zijn de fans zo dicht bij de sterren, teams en fascinerende voertuigen.

De DTM begint het nieuwe seizoen 2018 van 4 tot en met 6 mei op de Hockenheimring in Baden-Württemberg. Tickets zijn online op www.dtm.com/tickets of via de hotline +49 1806 386 386 te bestellen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS