DTM

FOTO'S LIVERY: Audi onthult de kleuren voor 2018; Robin Frijns met livery van Aral op de baan

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 april 2018 09:50

Audi heeft de liveries voor het DTM-seizoen van 2018 onthuld, waarbij natuurlijk ook de auto van Robin Frijns is. De Nederlander debuteert dit jaar in het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap en het was al bekend dat hij niet zou gaan rijden in de kleuren van Red Bull. Dat was de livery waarmee zijn voorganger Mattias Ekström reed. De Limburger krijgt op zijn Audi Sport RS5 DTM het kleurenschema van het benzinemerk Aral en gaat rijden met het nummer 4.



René Rast, die vorig jaar het DTM kampioenschap won, heeft er niet voor gekozen om met het nummer 1 te gaan rijden, maar houdt vast aan startnummer 33. Het getal wat hem vorig jaar geluk bracht. Overigens is de auto niet meer zwart, maar het rood van de bekende ruiten logo van Audi Sport.

De livery van Mike Rockenfeller's Schaeffler-Audi is dit jaar wit met groen. Daarmee verdwijnt het geel-groen van sponsor Schaeffler, zoals de kleuren sinds 2011 waren. De kleuren zijn aangepast aan de livery waarmee ook in de Formule E gereden wordt. Niet alleen Frijns krijgt sponsoring van de BP Groep met Aral Ultimate mee, ook Nico Müller wordt door de brandstoffabrikant gesponsord. De Zwitser gaat in de kleuren van Castrol Edge op de baan verschijnen.



Jamie Green rijdt dit jaar weer met de oranje kleuren van de Hoffmann Group, terwijl Loïc Duval ook een nieuwe look krijgt. De Fransman gaat in een zwarte Audi Sport RS5-DTM rijden en heeft een nieuw nummer gekozen. Duval gaat rijden met startnummer 28, het nummer van het Franse departement waar hij is geboren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS