DTM

Er had meer ingezeten voor Robin Frijns: "Nu hadden we een keer de snelheid, maar hadden we pech"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2018 06:20 • Print artikel

De Nederlandse Audi-fabriekscoureur Robin Frijns behaalde als zevende in de eerste race op de Hungaroring zijn tot nu toe beste resultaat van het seizoen in de Duitse toerwagenserie DTM. In de tweede wedstrijd had hij uitzicht op een nog betere klassering, maar viel hij terug vanwege een onderbreking als gevolg van zware regenval. Met een sterke inhaalrace naar de elfde plaats liet hij zien dat hij de snelheid te pakken had.

Robin Frijns DTM

De best geklasseerde Audi-coureur tijdens het derde raceweekeinde van het seizoen op de Hungaroring was de Zwitser Nico Müller, die in de race op zaterdag als derde geklasseerd werd. Zijn merkgenoot René Rast, wiens auto na de zware crash van twee weken geleden op de Lausitzring weer geheel opnieuw opgebouwd was, eindigde als vierde, terwijl Robin Frijns als zevende de derde Audi-coureur in het klassement was. Op de plaatsen acht en negen volgden merkgenoten Loïc Duval en Jamie Green, Mike Rockenfeller greep als elfde net naast de punten.

Robin Frijns DTM

Op zondag startte Frijns als elfde en werkte zich goed op naar voren, maar had de pech dat hij zich in de pitstraat bevond voor de verplichte bandenwissel op het moment dat de race vanwege zware regenval en enkele ongevallen in de pitstraat moest worden onderbroken. Daardoor werd hij teruggeworpen in het klassement, maar Frijns eindigde na een goede inhaalrace nog als elfde en tweede Audi-rijder. “Nu hadden we een keer de snelheid, maar hadden we pech”, gaf Frijns na afloop te kennen. De best geklasseerde Audi-rijder op zondag was Mike Rockenfeller als vierde.

Over drie weken wordt het DTM-seizoen voortgezet met het vierde raceweekeinde op de Norisring in Neurenberg, het thuiscircuit van Audi.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS