DTM

Eerste DTM pole voor Juncadella, rode-vlag-situatie door Frijns op de Norisring

Uitgegeven door Johan Vis • 24 juni 2018 11:59 • Print artikel

Mercedes coureur Daniel Juncadella heeft zijn allereerste pole positie behaald in de DTM op het stratencircuit van de Norisring. De Spanjaard noteerde voor het vallen van een rode vlag situatie zijn snelste tijd.

DTM Norisring

Reden van de rode vlag situatie was Robin Frijns. De Nederlander ging in de slotfase van de kwalificatie wijd in de eerste bocht en zocht daarna een gat in het verkeer om terug te keren op het circuit. Maar de officials gooiden direct de rode vlag eruit nadat er rommel op de baan lag.

Kampioenschapsleider Gary Paffett leidde bij het ingaan van de kwalificatie de tijdenlijst, maar een verbetering van zijn tijd bracht de Brit alleen een tweede tijd doordat Juncadella zich sterk verbeterde.

Mercedes kende in de kwalificatie voor de tweede race sowieso een sterk optreden met Lucas Auer op de derde positie, gevolgd door Paul di Resta op de vierde positie en winnaar van de eerste race op de Norisring, Edoardo Mortara, op de vijfde positie.

Waar Mercedes de boventoon voerde in de top vijf posities, was het BMW die juist de posities van zes tot tien innam met Joel Eriksson, Timo Glock en Philipp Eng.

Ondanks het uitstapje van Frijns in de eerste bocht, kwalificeerde de Audi coureur zich als zestiende voor de tweede DTM-race dit weekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS