DTM

DTM Zolder niet verplaatst; RACB geeft toestemming voor twee belangrijke evenementen in hetzelfde weekend

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 december 2019 15:29 • Print artikel

Het DTM-openingsweekend op het circuit van Zolder wordt van 24 tot en met 26 april 2020 verreden en valt daarmee toch in hetzelfde weekend als de 6 uur van Spa, een wedstrijd voor het FIA World Endurance Championship. Daarmee worden in België in hetzelfde raceweekend twee belangrijke autosportevenementen gehouden.

DTM start Zolder

De Belgische Autosportfederatie RACB had haar zorgen uitgedrukt over het houden van de evenementen voor de beide kampioenschappen in hetzelfde weekend, maar heeft nu alsnog toestemming gegeven voor de DTM-race in Zolder. De RACB schijnt volgens het Engelse Autosport de FIA al geïnformeerd te hebben, waarmee het vaststellen van de kalender voor het Duitse toerwagenkampioenschap nog slechts een formaliteit is.

Het zorgt ervoor dat een aantal moeilijkheden voor de ITR, de organisatie van de DTM, zijn weggenomen, omdat races in andere weekenden samengevallen zouden zijn met de Formule 1 en Formule E. Met name de Formule E zou lastig geweest zijn, omdat Nico Müller en Robin Frijns ook verplichtingen in dit kampioenschap hebben. Wanneer de race een weekend naar achteren verschoven zou zijn, zou deze gelijk vallen met de Dutch Grand Prix.

2020 DTM kalendar
Datum Circuit

24-26 April Zolder
15-17 Mei Lausitzring
29-31 Mei Igora Drive
12-14 Juni Anderstorp
26-28 Juni Monza
10-12 Juli Norisring
22-23 Augustus Brands Hatch
4-6 September Assen
11-13 September Nurburgring
2-4 Oktober Hockenheimring

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS