DTM

DTM voor de eerste keer op de Cathedral of Speed in Assen, met de snelste bocht op de kalender: de Ramshoek (265 km/u!)

Uitgegeven door Peter Vader • 17 juli 2019 17:42 • Print artikel

Altijd iets nieuws: nadat de DTM vorig jaar voor het eerst op het Grand Prix circuit van Brands Hatch (GBR) en op het Misano World Circuit Marco Simoncelli (ITA) racete, staat er een nieuw circuit op de kalender. Europa's meest populaire toerwagenraceserie, de DTM, zal het in weekend van 19 tot en met 21 juli voor het eerst in de baan verschijnen op het legendarische TT Circuit in Assen, waar de negende en tiende race van het seizoen 2019 op het programma staan.

Plattegrond TT circuit Assen

Cathedral of Speed
Motorfietsen zijn helemaal thuis op het 4,542 kilometer lange circuit. Daarom organiseerde Assen sinds 1949 elk jaar de wereldkampioenschappen motorracen. De rijders van de DTM verwachten in Assen een speciaal racecircuit met vlakke curbstones en veel snelle, enigszins flauwe bochten. Simulaties hebben al onthuld dat de meer dan 600 pk sterke DTM-voertuigen van het modeljaar 2019 bij maar liefst vier bochten in Assen bochtsnelheden van meer dan 200 km/u zullen halen. In de wereld van het motorracen wordt Assen daarom eerbiedig de "Cathedral of Speed" genoemd. Een toepasselijke naam, ook voor de DTM.

Eén van de favorieten in Assen is Audi fabrieksrijder René Rast. De DTM-kampioen van 2017 bouwde zijn voorsprong uit naar 127 punten in de overall tussenstand in het kampioenschap. Hij behaalde een overwinning en een zevende plaats tijdens het laatste race weekend op de Norisring in Nürnberg. De beste coureur van BMW is momenteel Philipp Eng, die derde staat met 101 punten. Daniel Juncadella onderstreepte de opwaartse trend van het nieuwe Aston Martin R-Motorsport-team met twee toptien resultaten op de Norisring.

DTM 2019 startveld
Imponerend DTM startveld

Fraai randprogramma
Maar niet alleen de DTM belooft spectaculaire races in het weekend. De W-serie, de nieuwe raceserie alleen voor vrouwen, zal bijvoorbeeld voor het eerst twee races organiseren in Assen, in plaats van één op zaterdag. Zondag kan er alleen niet gestreden worden voor kampioenschapspunten, maar het publiek zal er niet minder van smullen! Voor tal van andere race-actie zullen ook de Porsche Carrera Cup Benelux, de Lotus Cup Europe evenals de spectaculaire BOSS GP met Formule 1 en GP2 auto’s van wat oudere datum.

W Series Assen 2019
W Series op zaterdag en zondag in de baan

Concert Fedde Le Grand
Voor de muzikale omlijsting tijdens de DTM-première in Assen zorgt Fedde Le Grand, die zaterdagavond bijna een thuiswedstrijd speelt. De DJ en producer uit Utrecht is alom gevierd voor vele jaren van successen met zijn eigen composities, waaronder de hit "Put Your Hands Up for Detroit", die in 2006 de eerste plaats in de Britse hitlijsten bereikte. Superstars zoals Madonna, Coldplay, Michael Jackson en Fatboy Slim hebben remixversies van hun hits van Fedde Le Grand uitgebracht. Voor het concert, dat om 17:45u begint, hebben alle houders van een geldig tribuneticket, op zaterdag gratis toegang.

BOSS GP Assen 2019
Altijd spectaculair: de BOSS GP!

Een voorbeschouwing:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS